StoryEditorOCM
Splitna uskrsno jutro

Novi incident u crkvi problematičnog svećenika sa Sirobuje: novinarka divljački izbačena s mise, pogledajte snimku; Stigla je i policija 

Piše Ana Franić, PSD
12. travnja 2020. - 10:20

Iako je većina vjernika pokazala odgovornost te se na uskršnoj misi u crkvi na Sirobuji okupio tek manji broj ljudi, jutro u župi problematičnog svećenika don Josipa Delaša nije prošlo bez incidenta.

Budući da don Josip, unatoč preporukama crkvenih tijela, nije odustajao od poziva vjernicima da mu se pridruže na misnom slavlju, novinari su se jutros zaputili provjeriti koliko će se vjernika odazvati njegovom pozivu te hoće li biti kršenja mjera socijalnog distanciranja, no u tome su spriječeni, a novinarka Dalmatinskog portala divljački je izbačena iz crkve.

Dalmatinski portal je na Facebook objavio i snimku djelića mise u crkvi na Sirobuji, a koja je naprasno prekinuta kada je novinarka izgurana iz crkve.

Kako piše Dalmatinski portal, novinarka je grubo odgurnuta, a oduzet joj je i mobitel kojim je uživo prenosila okupljanje. Crkvenim vratima su joj prikliještili ruku. I naša novinarka trenutno se nalazi pred crkvom te je u više navrata upozorena od okupljenih da je bolje 'da ide ća'. Pred crkvu je stigla i policija.

Novinarka Dalmatinskog portala je, kako doznajemo, zajedno s kolegicom iz 24 sata, otišla dati izjavu na policiju, a policijski službenici pred crkvom čekaju da završi misa kako bi ispitali što se dogodilo. 

Vezano uz događaj na Sirobuji kontaktirali smo i policiju, a oni su nam potvrdili da su zaprimili poziv i stigli na teren te da je postupanje u tijeku.

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 12:20