StoryEditor
Splitvlasniku ide prekršajna prijava

Novi detalji drame na Kmanu: 57-godišnjak je na uzici šetao svoja dva tornjaka, a onda su ugledali psa, kojeg je vodila 14-godišnjakinja; Otrgnuli su se s uzice, djevojčica ih je pokušala razdvojiti...

10. kolovoza 2019. - 16:09

Protiv 57-godišnjeg vlasnika tornjaka koji je ugrizao 14-godišnjakinju na spliskom Kmanu u petak oko 20,30 sati policija je podnjela obvezni prekršajni nalog. Za sada nisu utvrđeni elementi kaznenog djela jer nije razjašnjeno je li do prijeloma zapešća kod maloljetnice došlo zbog ugriza ili povlačenja povodca njenog psa. Tek će potpuni liječnički nalaz pokazati ima li potrebe za dodatnom prijavom.

Drama na Kmanu: dok je šetala svog ljubimca 14-godišnjakinju ugrizao drugi pas; Djevojčici je od jačine ugriza slomljeno zapešće, policija istražuje slučaj

Za sada je poznato kako je 57-godišnjak šetao na povodcima svoja dva tornjaka, a 14-godišnjakinja svoga psa, također na uzici. Kada su naišli jedan na drugoga, tornjaci su krenuli na njenog psa povlačeći uzice. Nasrnuli su na njega, a oboje vlasnika pokušali su ih razdvojiti. Jerdan tornjak se istrgao s uzice i pobjegao kada ga je vlasnik udario da ga razdvoji od djevojčinog psa, ali je drugi nastavio nasrtati. Maloljetnica je pokušala izvući svog  psa vukući povodac. U jednom trenutku su se izgleda i ta dva psa otrgla s uzica. Prilikom razdvajanja životinja, 14-godišnjakinja je ugrizena u ruku od strane psa napadača.

Na Hitnom kirurškom prijemu KBC Split utvrđeno je kako je zadobila tešku tjelesnu ozljedu prijelom zapešća. Kako saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, identitet vlasnika tornjaka im je bio odmah poznat te su krenuli u istraživanje odmah u subotu ujutro. Kontaktirali su dežurnu veterinarsku službu i liječnika iz KBC Split. Veterinar je potvrdio da su psi cijepljeni te da tornjaci ne spadaju u opasne pasmine koje trebaju biti pod posebnim nadzorom. Liječnik se za sada nije mogao izjasniti je li do loma došlo zbog ugriza ili trzaja od povodca. Sukladno tome, protiv vlasnika je išao obvezni prekršajni nalog zbog ugriza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2021 17:43