StoryEditorOCM
Splitcrni niz

Nova strava u Splitu; 53-godišnjak autom uhodio vozačicu, na semaforu izvadio nož i prijetio pred užasnutom kćerkom...

Piše Božidar Lončar
28. veljače 2024. - 21:03

Nakon horor vožnje i napada Marka J. u BMW-u na trojac u ”Renault Cliu” na Sirobuji, ubojstva 22-godišnjeg Luke Bančića kojeg je kuhinjskim nožem ubio 31-godišnji Ante Rušić te sinoćnjeg uboda nožem na 34-godišnjaka na Pazdigradu, nastavlja se crni niz događaja sa splitskih ulica. I ovog puta u igri praćenje vozilom i noževi.

Policija je provela kriminalističko istraživanje te utvrdila sumnju da je 53 - godišnjak u utorak 27. veljače oko 14:30 počinio kazneno djelo prijetnje za što mu po zakonu prijeti tri godine zatvora.

Splićanki staroj 40 godina trebalo je 24 sata da pobijedi strah i podnese prijavu za ono što tvrdi da se dogodilo njoj i njenoj 15-godišnjoj kćeri.

image

Milan Draženović

Mario Todorić/Cropix

Policijski službenici su, dakle, jučer oko 14.30 zaprimili dojavu kako je muškarac tijekom vožnje vozačici u drugom automobilu pokazivao nož. Nedugo nakon potrage pronašli su vozilo, a u popodnevnim satima i vozača nakon što su ga identificirali. Kada su ga našli, muškarac je sa sobom imao nož u futroli.

Nakon što su mu oduzeli nož, 53-godišnjak je odveden u bolnicu na pregled. Nakon otpuštanja iz bolnice nad njim je provedeno krim istraživanje.

Utvrđena je sumnja kako se spomenuti muškarac oko 14.15 upravljajući vozilom zaustavio na semaforu jer je bilo crveno te je pokazao srednji prst, a potom i nož vozačici u automobilu iza njega. Nakon što ga je žena zaobišla, sumnja se kako ju je 53-godišnjak pratio i potom se približio svojim vozilu njenom. Tada je kroz otvoreni prozor počeo glasno vikati i pokazivati joj nož.

Uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku.

image

Druga policijska postaja Split

Vladimir Dugandžić/Cropix

Već jučer popodne smo stupili u kontakt s vozačicom koja nam je prepričala čitav događaj. Oko 18 sati su nam iz policije odgovorili kako Splićanka nije došla u postaju niti je otkrila svoj identitet. Policijska uprava splitsko-dalmatinska je obećala kako će provesti postupak utvrđivanja činjenica i okolnosti unatoč nužnosti prijave oštećene osobe.

Vozačica (40) nam je prepričala događaj. Kazala je kako se sve dogodilo nešto poslije 14 sati dok je bila s kćeri u vozilu, a vozač Golfa bijele boje, vjerojatno Golfa 1 s još dvoje osoba u vozilu.

- Vozač Golfa je "zaspao" na zelenom svjetlu u Osječkoj ulici kod "Koteksa". Zatrubila sam mu, na što mi je pokazao nož. Zvala sam policiju i prestigla ga.

Umjesto prema "Baoliju" skrenula sam u Kranjčevićevu ulicu i stala na raskrižju s Dubrovačkom. Ja sam htjela ići lijevo prema "Karoci" i "Carveru". On me sustigao i stao paralelno sa mnom u traku koja vodi ravno ili desno prema "Slasticama kod Mate". Tada je spustio prozor, počeo vikati i izvadio nož iz pojasa – opisuje nam događaje prestravljena i uplašena vozačica.

image
Matija Djanješić/Ilustracija/Cropix

Najgore od svega je što je njegov prozor bio odmah do prozora 15-godišnje kćeri koja je sjedila na suvozačevom sjedalu.

- Bio je s desne strane, djetetu mi bliže. Kćer je samo govorila ”Mama vozi, mama vozi!”. Nisam čula što je govorio jer sam pričala s policijom. U desnoj ruci je imao malo veći lovački nož s futrolom. Sve je trajalo desetak sekundi nakon čega se upalilo zeleno svijetlo pa nije imao vremena izaći – prepričala nam je.

image

Ilustracija: MUP HR

MUP HR

S 53-godišnjakom su u vozilu bile dvije osobe: muškarac na suvozačevom sjedalu i ženska osoba plave, ravne kose koja je sjedila iza te su ih slikavali. Vozača Golfa opisuje kao blijedog, bez zubiju, jače tjelesne građe, sijede brade i s kapom na glavi.

- Znamo ga, čuli smo da je od prije poznat policiji i da je išao prema Kranjčevićevoj jer da tu živi. Nakon pola sata su ga našli. S obzirom na sve što se događa, gledala sam samo kako pobjeći. Kćer mi je strah ići u školu, a mene je li mi zapamtio tablice ili poslovno vozilo. Zbog straha sam ga odmah odbila prijaviti – kazala je još vidno uznemirena Splićanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:44