StoryEditor
Splitauti potjerali djecu

Nova epizoda 'slučaja igralište': građani Banovini dali ultimatum, Opara mijenja upravitelje OŠ 'Meje'

15. listopada 2018. - 10:42

Nedavno smo izvijestili o nezadovoljstvu građana s Meja zato što je igralište kvartovske osmoljetke pretvoreno u parkiralište.

Na Zboru građana održanom u kotarskim prostorijama jednoglasno je zaključeno da Gradu i ostalim nadležnim institucijama stanovnici Meja daju vremena do 1. prosinca da se ova situacija riješi, a nisu izuzeli mogućnost građanskog neposluha ako se to ne ispuni.

Na okupljanju se od gradskog predstavnika moglo čuti da u Banovini žele riješiti situaciju u korist želje većine građana, a sada je napravljen prvi korak jer su odabrani predstavnici Grada u Školskom odboru, koji će imati važnu ulogu u donošenju odluka i razrješenju problema s igralištem Osnovne škole "Meje".

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara je imenovao troje članova tog tijela koji predstavljaju Grad kao osnivača škole.

Njegovom osobom od povjerenja svakako možemo nazvati Tomislava Goju, gradonačelnikovog savjetnika za društvene djelatnosti, koji je predsjednik splitskog Crvenog križa, te bivši HDZ-ov vijećnik.

Kolegica u Školskom odboru bit će mu Višnja Mikulić, zaposlena u Gradskoj upravi kao voditeljica Odsjeka za prosvjetu i tehničku kulturu, pa je vjerojatno dobro upoznata s temom.

Kao treća gradska članica je imenovana Đeni Vuković Stanišić, nekadašnja savjetnica Željka Keruma za društvene djelatnosti dok je bio splitski gradonačelnik, a sada zaposlena u županijskom Regionalnom centru čistog okoliša.

Vuković Stanišić je majka Igora Stanišića, predsjednika splitskog Gradskog vijeća, a već smo pisali kako su obiteljski povezani s Kerumom jer je ona životna partnerica Saše Horvata, brata Kerumove supruge Fani. Vuković Stanišić je također predstavnica Grada u Upravnom vijeću “Športski objekti Split”.

 

 

item - id = 570090
related id = 0 -> 1018813
related id = 1 -> 1006211
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. rujan 2021 02:57