StoryEditorOCM
Splitsram blam

Nova blamaža uoči današnje sjednice. Puljak se već pravdao da se ovakve ‘greškice‘ događaju, kakvo je sad opravdanje?

Piše G. R.
23. ožujka 2023. - 08:13

Gradska uprava se poprilično izblamirala u pripremi materijala za prošlu sjednicu Gradskog vijeća, a ni ovaj put nisu prošli bez grešaka.

Zadnji put su naveli nepostojeću banku, a sada su spomenuli nepostojeći ured.

Ima li tko javiti splitskom gradonačelniku da banka od koje traže novac ne postoji već četiri godine? Ima toga još...

Naime, vijećnici će danas raspravljati o prijedlogu zaključka o kupnji novoformirane čestice zemljišta, ali se u obrazloženju takvog prijedloga nalazi greška.

- Pred Uredom državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji dana 11. 03. 2021. godine izvršeno je osiguranje dokaza, KLASA: UP-I-943-04/20-01/00116, te je izrađen procjembeni elaborat predmetne nekretnine od strane ovlaštene tvrtke za geodeziju, ekspertize, vještačenja i procijene Veig ekspert d.o.o. od prosinca 2020.g. Tržišna vrijednost nekretnine označene kao: novoformirana čest. zem. 2934/4 pov. 1005 m², nastala od osnovne čest. zem. 2934/1 (katastarske oznake novoformirana čest. zem. 344/2) prozvanim procjembenim elaboratom utvrđena je u iznosu od 159.134,64 Eur-a - navedeno je u obrazloženju desete točke dnevnog reda.

Ured državne uprave - ne postoji. Od 1. siječnja 2020. godine prestajalo je postojati takvo tijelo, a poslovi za koje je bilo zaduženo prebačeni su nadležnim odjelima u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tako da osiguranje dokaza nikako nije moglo biti izvršeno pred Uredom državne uprave, kako se navodi u dokumentaciji koju su pripremile službe za ovu sjednicu Gradskog vijeća.

Uoči prošle sjednice, gradonačelnik Ivica Puljak - komentirajući loše pripremljene materijale - rekao da se greškice događaju te da se svi trebamo skoncentrirati na sadržaj. Međutim, zbog tako glupih grešaka ugovori i odluke se vrlo jednostavno proglase ništavnima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 05:52