StoryEditor
SplitVRIJE U LUČICI

Nova bitka u ratu susjeda iz pakla na Zenti; Jedriličari su ispalili: Ponton smo pronašli ispilan, a radnici PŠD-a su nam blokirali pristup moru!

29. listopada 2019. - 15:40
Dok vodstvo PŠD-a optužuje jedriličare za korištenje prostora bez dozvole, oni uzvraćaju tvrdnjom da je spor vraćen na početak

Znate onu situaciju kada imate susjeda "iz pakla" koji vam ne da mira ni danju ni noću, a vi nemoćno stojite jer vas nema tko zaštititi, a kamoli da netko konačno zaustavi niz nevolja koje vam ovaj priređuje?

Najprije vas verbalno napada, pa onda pisanim putem, zatim isključi struju i vodu, pa vam skine katanac, vrata, ogradu, odnese inventar, pa vam na koncu - zapriječi prolaz. Nažalost, ni tu nije kraj jer se susjed zarekao da će vas tjerati do sudnjeg dana dok vas ne izbriše iz svojeg vidokruga i iz podsvijesti. Svo to vrijeme, nitko drugi prstom ni da makne!

Upravo tako se osjećaju članovi Jedriličarskog kluba "Zenta" koje Vlado Bužančić, tajnik Pomorskog športskog društva "Zenta", želi deložirati iz prostora u istoimenoj lučici iako bi se tim postupkom trebao baviti sud u ovršnom postupku, a ne jedna od "zaraćenih" strana u ovom dugogodišnjem sporu.

Prije nekoliko dana jedriličarima je uklonjen ponton kojeg su našli na zarasloj površini na kraju lučice. Djeca koja tamo treniraju jedrenje nisu mogla više na more s brodicama klase "optimist".

- Vratili smo ga, ali jutros oko 6 sati ponton je ispilan i potpuno uništen. Nešto kasnije stiglo je pauk-vozilo i iskcalo veliki kontejner usred prostora koji koristi naš klub i tako nam je zapriječen pristup moru.

 

 

Evo, čekamo policiju, prijavit ćemo smetanje posjeda, uništenje imovine, zvat ćemo opet medije, Državno odjetništvo, kao i Općinski sud koji drži predmet kod sebe i pokušati ne izgubiti glavu ni živce, jer ne znam više što bih vam rekao oko ovoga.

Što god da se dogodi u lučici na Zenti, nema reakcije od strane nadležnih. Taj veliki pomorski objekt nema koncesionara još od 2014. godine, a u međuvremenu nas se tjera na sve moguće načine.

Ne znam više što bi se trebalo dogoditi, pa da netko konačno reagira i prekine ovu mučnu situaciju! - kaže ogorčeno Damir Dominović, predsjednik JK "Zenta", pokazujući nam snimke akcije u koja se odvijala u utorak (jučer) u 6 sati, zbog koje radnici PŠD-a "tuku" prekovremene sate, nadamo se, i plaćene.

Kada nam prije nekoliko dana mailom javio tajnik Bužančić, poručio je kako želi iseliti jedriličare pozivajući se na odluku Županijskog suda u Bjelovaru (!) iz 2018. kojom je potvrđen stav skupštine PŠD-a o isključenju jedriličara.

- S obzirom na tu presudu, ustrajat ćemo na iseljenju JK "Zenta" i deložaciji njihovih bespravno postavljenih kontejnera bez lokacijske i građevinske dozvole ni utvrđenih minimalnih tehničkih uvjeta za obavljanje djelatnosti, nego su to radili ilegalno pribavljajući sebi na takav način nepripadajuću materijalnu korist - poručio je prije nekoliko dana Bužančić dok jedriličari sve to demantiraju spisima novijeg datuma po kojima je čitav ovaj postupak vraćen na ponovno raspravljanje pred prvostupanjskim Općinskim sudom u Splitu.

Ma, sve smo ovo već sto puta napisali da smo i sami sebi dosadili. Spomenut ćemo još jednom i da se čeka Godota - novog koncesionara, vjerojatno Županijsku lučku upravu i to kada Vladini birokrati na zagrebačkom Prisavlju ovu temu izvuku iz svojih prašnjavih ladica. A do tada, nadajmo se da ne dođe do rata među susjedima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. rujan 2020 11:32