StoryEditor
SplitZdenka Šarolić

Nositeljica liste ‘Splitsko proljeće‘ predstavila se javnosti: ‘Ovakvi izbori nakon manje od godinu dana su bacanje novaca u vjetar i prosipanje povjerenja birača‘

Piše SPLIT SD
23. svibnja 2022. - 15:35

Platforma Splitsko proljeće s HNS-om na čelu, na predstojeće izbore izlazi sa listom za Gradsko vijeće. Obavijestili su javnost kako im je cilj da u Gradskom vijeću budu "proaktivni sudionik u kreiranju zdrave lokalne politike koja će građanima pružiti učinkovitost i stabilnost".

Nositeljica liste je predsjednica splitskih narodnjaka Zdenka Šarolić, arhitektica i urbanistica. Istaknula je da je Split odabrala kao idealno mjesto za svoju obitelj i posao vođena njegovim potencijalom da bude najugodniji grad za život na Mediteranu.

- Posljednjih godinu dana intenzivno radimo na novom programu i politikama koje predstavljamo građanima. Grad se razvija i potrebe građana se mijenjaju, a sustav to treba pratiti i omogućavati. Lokalni izbori su prilika da se kotarevima dodijele veće ovlasti i proračun- na taj način i kroz sudjelovanje građana svakodnevne komunalne potrebe će biti brzo i kvalitetno riješene.

Na to smo fokusirani i to želimo promijeniti u skladu s uspješnom praksom drugih gradova. Dostupnost kvadrata stana, dostupnost vrtića za dijete, dostupnost parka, igrališta, parkinga, tržnice. To su 'male stvari' koje znače bolju kvalitetu života u nekom gradu - naglašava Zdenka Šarolić ciljeve platforme za koje smatra da Splitsko proljeće razlikuju od trenutnih političkih aktera.

- Da, slažem se s time da građani odlučuju, to i jest osnova demokratske participacije, ali ovakvi izbori nakon manje od godinu dana su bacanje novaca u vjetar i prosipanje povjerenja birača. Digitalizacija nam omogućuje puno jednostavnije i jeftinije mehanizme i zato želimo uvesti sustav dopisnog glasanja. Kad se već troše novci, neka se bar na taj način omogući što većem broju ljudi da odlučuju! - zaključila je Zdenka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 05:31