SplitDEBATNI KLUB

Noćas se i na Dragovodama slabo spavalo zbog omare, pa se spas tražio pod koštelom u parkiću: 'Ma koja klima, to ti je za razbolit se, ovo su gušti! Lagano 'Slobodna Dalmacija' i krene rasprava...'

Piše Mladen Nejašmić
13. kolovoz 2019. - 13:25
Ekipa iz parkića na Dragovodama

Temperatura u Splitu i okolnim mjestima sve je bliža četrdesetom podjeljku. Razne su inovacije na temu pronalaska adekvatnog načina kako se rashladiti.

Dok jedni spas pronalaze u moru, drugi pak zabarikadirani u škuribandi hlade se ispod klima uređaja, a oni vjerni tradicijskom načinu, kao što je to slučaj s ekipom na Dragovodama, svoje mjesto našli su u debeloj hladovini ispod krošnje koštela.

U parkiću uz Lovrinačku cestu već od ranog jutra prava je žiža. Sportskim rječnikom kazano, traži se mjesto više. Proteklu noć zbog nesnosne omare nije se spavalo, pa se već zarana skupilo odabrano društvance. Lista se Slobodna Dalmacija traži se "zgodna“ tema koja dodatno ugrije već suncem usijanu atmosferu.

- Ma koja klima, to ti je za razbolit se, ovdje su gušti. Skoro pa svaki dan smo tu, ujutro i navečer. Ovisno kad ko radi. Manje-više teme su uvijek iste, a ponekad uleti neka "sočnija“ iz dnevnog tiska. Na trenutke zna biti žestoko. Tako umjesto da se hladimo mi se oznojimo od dokazivanja tko je i zbog čega u pravu - veselo će Stipe Bikić, jedan od četvorice stalnih "klupaša“.

Druženje na Dragovodama nije predviđeno samo za ljetne mjesece. Grmilo, padalo ili žeglo sunce, druženja su svakodnevna. Ona ljetna svakako su posjećenija, jer malo se kome da stati u kući po ovoj vrućini, pa se spuste do parka u debatni prostor da i oni kojom pametnom pridonesu u saznanju tko je i radi čega bio član komunističke partije.

#VRUćINA#DRAGOVODE#DRUžENJE# TOPLINSKI UDAR# SPARNO