StoryEditor
Splitupravni odbor ASK-a podržava poglavarstvo u nastojanju da se uknjiži na parcelu parka mladeži:

‘NK Split otima imovinu Grada i ruši projekt Brodarice’

Piše PSD.
27. ožujka 2009. - 00:01

Upravni odbor ASK-a podržava Poglavarstvo u nastojanju Grada da se uknjiži na parcelu Parka mladeži, a nastojanja upravitelja NK Splita za uknjižbom doživljavaju kao pokušaj otuđenja Parka mladeži, izjavljeno je na tiskovnoj konferenciji sazvanoj u prostorijama ASK-a.

Dugogodišnji član ASK-a i poglavar za sport Ivan Veštić kazao je da prema Zakonu o športu jedinicama lokalne samouprave pripada imovina sportskih društava te da je taj zakon iznad Zakona o vlasništvu.

Dopredsjednik ASK-a Boris Maleš izjavio je kako NK Split nije pravni sljednik Radničkoga sportskog društva Split, a Veštić je dodao kako taj zaključak potvrđuje i uvid u dokumentaciju koja se nalazi u tijelu državne uprave.

U ASK-u smatraju da se radi o ciljanom pokušaju otimanja imovine Grada Splita s posljedicom rušenja gradskog projekta Brodarice, a koji bi trebao poboljšati sportsku sliku grada Splita.

U razgovoru s novinarima članovi Uprave iznijeli su bojazan da bi, ako se NK Split uknjiži, moglo doći do izmjene GUP-a budući da je riječ o atraktivnoj parceli od 35.000 četvornih metara, čija se vrijednost procjenjuje na 120 milijuna kuna.

Upravni odbor ASK-a uputio je Županijskom državnom odvjetništvu zahtjev za pregled dokumentacije u vezi s pravima vlasništva nad sportskim objektom “Park mladeži”, kao i zahtjev za kontrolom rada stečajnoga upravitelja NK Splita Ante Mrkonjića.

Ako NK Split ne odustane od zahtjeva za uknjižbom, ASK će se uključiti u pravni spor i bit će na strani Grada, poručuju iz Uprave. Podršku ASK-u dao je i predsjednik splitskoga HSLS-a.

S. VIDULIĆ

Nema gradnje

O sporu zbog prava vlasništva nad Parkom mladeži Ante Mrkonjić, stečajni upravitelj Nogometnog kluba Split, kazao je da je isključivi vlasnik tih nekretnina Radničko sportsko društvo Split. Potvrdio je da neće biti preseljenja igrališta, a za duže vrijeme ni bilo kakve gradnje na sadašnjim nekretninama, te da ih samo zanima sportski rezultat i ulazak u drugu ligu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2022 03:06