SplitBIT ĆE VESELO

Ništa od konobe Pršut s urbanim vrtom u centru Splita: pred gradskim vijećnicima odluka o kupnji Kerumove secesijske vile Antičević, ali i još neke intrigantne teme

Piše Nikolina Lulić

Pred gradskim vijećnicima će se u četvrtak, 19. prosinca, za kada je zakazana zadnja sjednica Gradskog vijeća u ovoj godini, naći ukupno 49 točaka dnevnog reda, među kojima i ona o najvažnijem gradskom dokumentu – proračunu koji je za iduću godinu planiran u iznosu od gotovo 1,3 milijarde kuna.

Zanimljiva će biti točka dnevnog reda u kojoj će se naplata namjenskog dijela cijene za sanaciju Karepovca za korisnike izvan Splita produžiti do 31. prosinca 2024. godine s obzirom da taj posao nije završen u predviđenom roku.

Sadašnja procjena vrijednosti projekta iznosi 235,2 milijuna, koja uključuje nekoliko faza, a nakon puštanja u rad Centra za gospodarenjem otpadom u Lećevici u proceduru dolazi zadnja faza koja bi iznosila dodatnih 38,75 milijuna kuna, a odnosi se na radove i nadzor.

Nova željeznička stanica

Vijećnici će također raspravljati i o izmjenama i dopunama DPU-a za Trg Hrvatske bratske zajednice, koje se odnose na područje na kojem je planirana izgradnja željezničkog stajališta, javne i otvorene pješačke površine i podzemne garaže s pristupom iz Lovretske ulice.

Prema zahtjevu Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) u ovaj dokument bi se trebala ucrtati trasa postojećeg podzemnog dalekovoda i telekomunikacijskog optičkog kabela koji prolazi obuhvatom DPU-a.

Nakon što je na zadnjoj sjednici Grad Split, poslije kritika gradskih parlamentaraca o loše pripremljenim materijalima, povukao točku o kupnji udjela UNIST Tehnološkog parka, ovog puta se opet našao na dnevnom redu sjednice.

Bit će riječi i o Željku Kerumu, koalicijskom partneru HDZ-a u lokalnom predstavničkom tijelu, koji je očito ozbiljno odlučio nakon svih peripetija prodati secesijsku vilu Antičević, pa će vijećnici odlučivati o tome hoće li se Grad sukladno zakonu odreći prava prvokupa ili će je ipak kupiti.

Već smo u više navrata u našem listu pisali kako su konzervatori Kerumu zabranili radove na dijelu vile koja je njegovo vlasništvo jer je nelegalno probio ulaz u podrum na objektu koji je zaštićeno kulturno dobro.

 

#ŽELJKO KERUM# SPLIT# KUPUS#SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA SPLITA# VILA ANTIčEVIć#UNIST TEHNOLOšKI PARK# URBANI VRTOVI