StoryEditor
SplitSVE SIROMAŠNIJE

Ništa od kamena i dekorativnog betona, na razrovanom dijelu Istočne obale do Dana grada ‘nalit‘ će se asfalt. Povjerenica Veža objašnjava zašto se ide na jeftiniju varijantu

Piše Milena Budimir
25. travnja 2022. - 18:59

Da će ipak jedan dio pločnika na Obali kneza Domagoja biti gotov do sedmog dana svibnja, dana našeg nebeskog zaštitnika, potvrdila nam je povjerenica Vlade RH Mirna Veža. Objasnila je što se zbiva, s obzirom na to da je cijeli zahvat s postavljanjem dekorativnog betona procijenjen na više od 600 tisuća kuna, što povjerenica ne može odobriti.

Zato će se privremeno, umjesto dekorativnog betona, dio nogostupa - asfaltirati.

image
Ante Čizmić/Cropix

- Temeljem čl. 88. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi kojima su propisane ovlasti povjerenika/ice Grada, a nakon izlaganja i prijedloga nadležnog upravnog tijela za komunalne poslove, utvrđeno je da je neophodno nužnim i hitnim radovima omogućiti u što kraćem roku sigurno korištenje nogostupa na Istočnoj obali njegovim saniranjem u cilju otklanjanja opasnosti od nastanka štete - objasnila nam je Veža.

image
Ante Čizmić/Cropix

Doznali smo da cijena radova asfaltiranja iznosi otprilike 200.000 kuna od kojeg iznosa, na dosipanja tampona radi pripreme za asfaltiranje, otpada negdje oko 30.000 kuna.

Cijena samog asfaltiranja je cca 180.000 kn i ta vrsta sanacije može se realizirati do blagdana sv. Duje.

- Samo asfaltiranje tog dijela ujedno je kontinuitet asfaltne površine nogostupa koja kao takva obuhvaća i područje od Nadbiskupije.

image

Mirna Veža

Grad Split

Dodatno se navodi da troškovi radova sanacije dekorativnim betonom, a koji bi bio ili u punom profilu nogostupa ili pak u djelomičnoj izvedbi sa zelenom pasicom ukupno iznose više od 900.000 kuna, zbog čega bi bilo neophodno provesti javnu nabavu, čime bi se sama realizacija radova zbog mogućeg iskorištavanja žalbenih rokova prolongirala daleko u već započetu turističku sezonu - kazala nam je povjerenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. kolovoz 2022 02:57