StoryEditor
SplitNE ODUSTAJE

Ninu Avianiju odbijena žalba zbog neprihvaćanja kandidature za predsjednika splitskog SDP-a: Tražit ću upravni nadzor rada stranke! Damire, vidimo se na sudu...

Piše PSD
19. studenog 2021. - 12:58

Nakon proceduralnih peripetija oko kandidature Nina Avianija za predsjednika spitskog SDP-a, on se obratio medijima. 

-  Dana 17.11. na sjednici Statutarne komisije odbijena je moja žalba zbog neprihvaćanja kandidature za predsjednika splitskog SDP-a i to tek nakon ponovljenog glasovanja.

Naime, u prvom pokušaju, dok je prevladavao zdrav razum i logika, rezultat glasovanja bio je 5 za, 5 protiv i 3 suzdržana. Nakon toga, jedan od suzdržanih naglo je progledao (naravno pod pritiskom) pa je iz drugog pokušaja žalba pala u vodu.

Inače, predsjednik Izborne komisije splitskog SDP-a Jakov Karadjole je, i pored dva svjedoka, ostao pri tome da nisam predao Izjavu o nekažnjavanju pa mi je zbog nepotpune dokumentacije kandidatura proglašena nepravovaljanom.

image

 
Božidar Vukičević/Cropix

Očito je da ni Statutarnoj komisiji nisu bili dovoljni materijalni dokazi (fotografije "nepotpune" dokumentacije) pa su odluku donijeli temeljem Karadjoleovog lažnog iskaza, a ne na osnovu argumenata i nepobitnih dokaza (čak i uz predočenje vremena slikavanja na zahtjev jednog od članova Statutarne komisije).

Nema što, Damir Barbir se potrudio da stvari ne izmaknu kontroli. Čista petica iz (za)laganja. Borba se nastavlja, a sljedeći korak je predstavka Upravnom sudu pred kojim ću zatražiti upravni nadzor nad radom stranke (i splitskog SDP-a i Statutarne komisije SDP-a Hrvatske) zbog namjernog propusta u provođenju izbornog postupka.

Damire, vidimo se na sudu u Zagrebu! Naravno, radi utvrđivanja odlučnih činjenica (pored materijalnih dokaza), na svjedočenje će biti pozvana i oba svjedoka - navodi Aviani.

item - id = 1144256
related id = 0 -> 1160080
related id = 1 -> 1160021
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. siječanj 2022 03:44