StoryEditorOCM
SplitOTVORENE PRIJAVE

Nikad veći odaziv za direktora splitske gradske firme, više ih ‘pikira‘ i na mjesto zamjenika. Evo tko se sve javio...

Piše Nikolina Lulić
6. lipnja 2023. - 15:47

Na natječaj za direktora i zamjenika "Vodovoda i kanalizacije" javilo se nikad više kandidata. Danas je bilo otvaranje pristiglih prijava, a prema zapisniku stvari stoje ovako - za mjesto direktora se javilo šestero, a za zamjenika čelnog čovjeka ove komunalne tvrtke sedmero kandidata koji će naslijediti Tomislava Šutu koji je sada privremeni upravitelj.

Osim Miroslava Delića, trenutnog direktora "Prometa" i bivšeg direktora "Čistoće" u dva mandata za kojeg smo već znali da se prijavio na natječaj, za prvog čovjeka ViK-a stigle su molbe za posao od Mate Mijoča, Božidara Čapalije, Stanka Sapunara, Ane Vranješ i Siniše Drobca.

image

Miroslav Delić

Vladimir Dugandžić/Cropix
image

Tomislav Šuta

Duje Klarić/Cropix

Prijave za posao zamjenika direktora poslali su Gordan Mešin, Tomislav Prljević, Božidar Čapalija, Vedrana Igrec, Ana Vranješ, Stanko Sapunar i Marko Šundov.

image

Marko Šundov

Paun Paunović/Cropix

Mate Mijoč radi u privatnoj firmi, Božidar Čapalija je široj javnosti poznat kao zamjenik gradonačelnika za mandata Ivana Kureta iz redova HSU-a. U "Vodovodu" je radio kao zamjenik direktora, tehnički direktor, pomoćnik tehničkog direktora i savjetnik, a trenutno je u mirovini.

image

Božidar Čapalija

Ante Čizmić/Cropix

Stanko Sapunar je djelatnik HEP-a, ali i, kako doznajemo, obiteljski prijatelj zamjenika gradonačelnika Antonija Kuzmanića, dok je Ana Vranješ pravnica zaposlena u ViK-u, a Siniša Drobac je bivši zaposlenik ove komunalne tvrtke koji sada radi u privatnoj tvrtki.

Što se tiče kandidata za zamjenike, Gordan Mešin je diplomirani inženjer, Vedrana Igrec je zaposlenica "Vodovoda i kanalizacije" - trenutno je šefica službe kontrolinga, a prije je bila i šefica financija. Marko Šudnov bio je direktor "Stano-uprave" za vrijeme gradonačelničkog mandata Ive Baldasara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:25