StoryEditorOCM
Splitdalmatinska vina

Nikad bogatiji Festival Vino Dalmacije, izvrsna prilika za kušanje vina s područja cijele Dalmacije

Piše PR
6. ožujka 2023. - 13:45

Festival Vino Dalmacije, smotra vinara iz cijele Dalmacije, u organizaciji centralne regionalne udruge Vino Dalmacije održava se u petak i subotu, 10. i 11. ožujka 2023. u prostoru hotela Le Méridien Lav, Grljevacka 2a, Split. Festival se u petak i subotu održava u periodu od 13 do 19h.

Festival je organiziran po principu promenadnog kušanja, na način da posjetitelji mogu obilaziti stolove s izlagačkim mjestima, degustirati vina i direktno od proizvođača saznati detalje o kušanom vinu; svojstva, cijenu, količine i sve druge potrebne informacije. Ukupno izlaže oko 60 vinarija s područja cijele Dalmacije, od Zadra do Konavala. Na festivalu će se predstaviti brojna nova vina, pripremljena za puštanje na tržište neposredno uoči ili nakon festivala, neka od njih će biti iz 2022. godišta, a druga iz prethodnog ili još starijih godišta. Na taj će način brojni ugostitelji i trgovci, koji se na festivalu očekuju u značajnom broju, svoje vinske liste moći dopuniti novitetima. Ujedno na Sajmu svoje će proizvode predstaviti dalmatinski pršutari i uljari. Poslovnim posjetiteljima koji su primili pozivnicu festivala ili izlagača je ulaz besplatan, a za građanstvo se naplaćuje ulaznica u iznosu od 20 Eura.

U okviru festivala Vino Dalmacije održava se i niz edukativnih vinskih radionica s vođenim kušanjem vina od strane renomiranih vinskih eksperata. Sve teme radionica su vezane uz dalmatinska vina kako bi se posjetiteljima približila kvaliteta dalmatinskih vina i potencijali ključnih dalmatinskih vinskih sorti. Prijave na radionice https://grandtasting-vinart.com/hr/radionice_i_ulaznice/

Program radionica

10.03. Petak

15:00h Dalmacija ispod radara – sorte koje zaslužuju više pažnje: Nenad Trifunović – Vinopija

16:00h Plavac mali u kupaži: Saša Špiranec

17:00h Cvit razgovora – Zagora njeguje drugačije favorite: Danijel Čečavac

18:00h Ključni položaji otoka Hvara: Davor Šestanović

19:00h Perjanice Komarne: Manuela Plohl

 

11.03. Subota

14:00h Bijela i crna Korčula: Kruno Filipović

15:00h Skradin-Šibenik-Primošten osovina izvrsnosti: Mirna Filipović Grčić

16:00h Pelješke ikone: Alan Gulan i Siniša Koceić

17:00h Vinski preporod Kaštelanskog zaljeva: Ana Mucalo

18:00h Najvažniji položaji zadarskog područja: Manuela Plohl

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 02:11