StoryEditorOCM
Splitpegula

Nije imao sreće! Otkazan let iz Splita na kojem je bio ministar Božinović, poprilično se načekao na Resniku

Piše Vijesti SD
26. ožujka 2023. - 20:02

Nakon što je Hrvatska od 1. siječnja 2023. godine postala država članica Schengenskog područja čime su ukinute kontrole osoba na unutarnjim kopnenim i morskim granicama, od ove nedjelje ukidaju se kontrole osoba i na unutarnjim zračnim granicama.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nazočio je prigodnom programu obilježavanja početka rada zračnih luka bez graničnih kontrola u Zračnoj luci Split.

Naumio je službeno iz Splita u Rim, ukrcao se u avion, ali se ubrzo vratio na pistu. Let iz Splita za Rim na kojem je bilo oko 159 putnika otkazan je zbog indikacija tehničkog kvara, potvrdili su iz Croatia Airlinesa Novoj TV.

image

Davor Božinović

Jakov Prkic/Cropix

Svi putnici su ušli u zrakoplov koji je pokrenuo motore i bio spreman za polijetanje, a onda se iznenada vratio i iskrcao sve koji su se nalazili u avionu što je mnogima poremetilo planove.

Među tim putnicima bio je i sam ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji u ponedjeljak ima sastanak s talijanskim kolegom.

"Nije ni prvi put, tehnički kvarovi se događaju na zrakoplovima. Ja vjerujem da će tijekom večeri naći neko alternativno rješenje za sve ljude koji putuju prema Rimu", rekao je ministar te odgovorio na pitanje misli li da će stići na sastanak.

image

Davor Božinović

Jakov Prkic/Cropix

"Ja ću sigurno razmotriti sve opcije jer se radi o važnom sastanku. Migracije su važna tema, u Italiji možda i tema broj jedan."

Otkazivanje letova stvar je koja se događa i u šengenskom prostoru bez obzira što su ukinute granične kontrole, a ulazak u Schengen velika je stvar za naš turizam jer će se puno lakše i brže putovati, zbog čega se očekuje da će to donijeti i koji euro više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 14:29