Splitliječnički bilten

Ni hitni prijami KBC-a noćas nisu spavali: doznali smo zbog čega su sve partijaneri tražili pomoć bolničkih liječnika

Piše Ivica Marković
13. srpanj 2019. - 10:35

Prije, tijekom i nakon prve noći Ultre medicinsku pomoć u KBC Split potražio je ukupno 31 Ultraš. Kako smo već pisali njih 14 je u KBC Split prevezla županijska Hitna pomoć, dok su preostali "drugim, osobnim aranžmanima" došli do bolnice.

Partijaneri se opametili, nikada manje posla za Hitnu pomoć: 'Prvog dana Ultre intervenirali smo samo 19 puta, prezadovoljni smo, nadamo se da će i ostale dvije večeri biti takve'

Najviše posla su imali liječnici i medicinske sestre na Klinici za uho, grlo i nos sa maksilofacijalnom kirurgijom gdje je pomoć zatražilo osam partijanera i to sve strani državljani iz Švedske, Novog Zelanda i Danske.

Preostalih 23 pomoć su zatražili na ostalim bolničkim hitnim prijamima i to najviše na Hitnom kirurškom prijamu, njih 14, potom na Hitnom internom prijamu, njih šest, psihijatrijskom dvoje i plućnom jedan partijaner.

- Radilo se sve o lakšim povredama ili lakšim stanjima tih mladih ljudi. Nakon obavljene medicinske obrade svi su oni otpušteni iz bolnice. Radilo se o državljanima Španjolske, Velike Britanije, Norveške, Poljske, SAD-a, Kanade i Australije. Većina njih je imala lakše kirurške ozljede ili su u bolnicu zatražili pomoć zbog intoksikacije - kazao nam je magistar sestrinstva Boro Pejdo, dežurni za KBC Split.
 

#KBC SPLIT# BOLNICA# ULTRA2019