StoryEditor
Splitante franić

Nezavisnog vijećnika iznervirala Puljkova šetnja ‘Ovo je nova PR epizoda splitske gradske vlasti, ne plaćaju vas ljudi da šetate‘

Piše Milena Budimir
21. siječnja 2022. - 16:41

Nezavisni gradski vijećnik Ante Franić reagirao je promptno na gradonačelnikovu šetnju od Hrvojeve do Istočne obale, nazvavši je "novom PR epizodi splitske gradske vlasti".

- Gradonačelniče Puljak, građani vas ne plaćaju da šetate gradom, da pričate o novim politikama i završetku nekakvih era, već da nešto radite. Uklonjeni kiosci na istočnoj obali i građevinski otpad koji mjesecima niste u stanju odvesti nije uspjeh, a još je tragičnije pravdanje zamjenika Ivoševića da je čekanje ustvari ušteda jer će se sve od puta odvesti, kazao je vijećnik.

Ustvrdio je i kako gradska vlast svojim neradom i neznanjem osim nereda stvara i trošak gradu, jer, pojasnio je, za odvoz otpada je potrebno ponovno dovesti bager koji više nije tamo, a odvoz se plaća po toni ili kubnom metru odvezenog materijala.

- Uklonili ste kioske u Hrvojevoj ulici, ali bez ikakvog plana, projekta ili sredstava da se istočni zid Dioklecijanove palače obnovi i rekonstruira, pa će on sumorno zjapiti zajedno sa smokvama koje rastu iz njega. Vašu sklonost rušenju, uklanjanju, kaznama i zabranama smo vidjeli, a gdje su projekti i vizije razvoja, upitao je Franić.

Osvrnuo se i na vijećnicima prezentiran projekt uređenja pazara, nazvavši ga "skromnim i nemaštovitim", zamjerio je i što nema ucrtanih garaža, koje bi, kako tvrdi, oživjele sami pazar i riješile parking u centru grada.

- Što je s autobusnim kolodvorom, najvećim ruglom grada? Što je s poduzetnicima koji sudskim tužbama blokiraju razvoj grada, a vi im gradskim novcima gradite ceste? Što je s privatnim firmama koje žive samo od grada, a uz to tuže grad i ovrhama se naplaćuju, postavio je gradonačelniku Franić cijeli niz pitanja, na kraju dodavši:

- Bojite se velikih igrača ili od njih imate koristi, a udarate po socijalno najugroženijim i na njima trenirate silu, poput djelatnika s pazara, samohranih majka, osoba s invaliditetom. Poštedite nas kvazi ušteda i prebacivanja krivnje na druge, imate vlast i napokon krenite raditi u interesu grada jer trenutno jedino što se u Splitu radi je rezultat državnih i privatnih investicija, kazao je nezavisni gradski vijećnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2022 00:12