StoryEditor
SplitTRAŽI PODRŠKU

Nezavisni vijećnik Ante Franić traži sazivanje tematske sjednice o verbalnom napadu dogradonačelnika Ivoševića na novinarku Slobodne Dalmacije te o iznesenim optužbama za iznudu

Piše SPLIT SD
18. veljače 2022. - 21:12

Ante Franić, nezavisni gradski vijećnik traži sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća. Poslao je e- mail svim vijećnicima, ali i gradonačelniku Ivici Puljku te Jakovu Prkiću, predsjedniku Gradskog vijeća. Pozvao je kolegice i kolege da pošalju svoju privolu za održavanje tematske sjednice, jer gradonačelnik nije nazočio sjednici Gradskog vijeća koja se održala u četvrtak, 17. veljače. Smatra da je Puljak propustio trenutak kada je pred Gradskim vijećem i javnosti trebao razjasniti niz afera.

- Svirepi napad dogradonačelnika Bojana Ivoševića na urednicu Slobodne Dalmacije, potom bijeg u trajanju od nekoliko dana dok se smisli opravdanje, zatim konstrukcija vijećnika Srđana Marinića i gradonačelnika Puljka o reketu Slobodne Dalmacije, što je ozbiljna optužba uz postojanje i elemenata kaznenog djela sprječavanja dokazivanja s ciljem opravdavanja nestabilnog zamjenika, zahtijeva raspravu pred Gradskim vijećem, prvenstveno jer građani zaslužuju znati istinu - vodi li njihov grad gradonačelnik koji je spreman počiniti i kazneno djelo da spasi svog nasilnog zamjenika - napisao je Ante Franić te zatražio da se na tematskoj sjednici raspravlja o dvije točke.

- O prijetnjama i uvredama dogradonačelnika Bojana Ivoševića novinarki i urednici Slobodne Dalmacije gđi. Nikolini Lulić. Kao i rasprava o navodu i insinuaciji gradonačelnika Ivice Puljka i vijećnika Srđana Marinića o optužbi za iznudu Grada Splita od strane Slobodne Dalmacije - zatražio je Franić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 21:23