StoryEditor
SplitMarija Lučin

Nevjesta privedenog vlasnika kioska: Ovo je velika nepravda! Taj kiosk je bio izvor prihoda peteročlanoj obitelji koja vridno i pošteno radi cili svoj život

Piše G.R.
5. listopada 2021. - 10:48

"U devet sati ujutro iz Županije splitsko-dalmatinske u Banovinu je stiglo rješenje po kojemu nisu smjeli ukloniti naš kiosk jer se on ne nalazi na gradskoj površini nego na pomorskom dobru koje nije pod ingerencijom Grada Splita. A onda je Grad požurio srušiti naš kiosk..."

Kazala je to Marija Lučin, žena koja se predstavila kao nevjesta Darija Alujevića, čovjeka koji je (prema riječima dogradonačelnika Splita) godinama držao ilegalni kiosk pred nosom Lučke kapetanije.

Lučin se obratila predstavnicima medija nakon što je uklonjen objekt kod Turističke palače, a članovi njezine obitelji privedeni u postaju. Smatra da im je nanesena velika nepravda.

- Bilo je grozno i dramatično. Pokušali smo spriječit da se ukloni objekt zato što je došla odluka Županije da se to obustavi. Postoji papir koji je jutros stigao Gradu, a Ivošević se na to oglušio. Tu smo prodavali sladoled, sokove, palačinke... Ovo je izvor prihoda peteročlanoj obitelji koja vridno i pošteno radi cili svoj život. Cilo lito su vršili pritisak na njh, svakakvih je situacija bilo, a evo sad su konačno izvršili ono što su odavno htjeli- kazala nam je Marija Lučin te napomenula kako je kiosk bio postavljen na pomorskom dobru, prostor za koji Grad nije nadležan, a prema izjavama Lučin, plaćali su najam Banovini.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Ne znam što da više kažem. Neka im Bog dan snage. Vlasnik je srčani bolesnik. Samo da budu dobro. Njihovoj kćerki je bilo pozlilo, kasnije je odvela policija zato što je samo htjela pokupiti stvari koje su im ostale unutra. Novac, svoju imovinu koju su uložili... Cili svoj život je ta obitelj skupa, bore se, rade... Ovo je strašno, ovo nema nigdje. Pogotovo zato što je napravljeno nelegalno... - uplakano i vidno potreseno nam je ispričala nevjesta vlasnika spornog kioska.

Potvrdila nam je da su u postaju jutros privedeni njezin djever Dario Alujević, njegova supruga, sin i kćer. 

image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 05:26