StoryEditor
Split'novi žnjan'

Nevjerojatni kaos u Splitu: na Koteksu se nelegalno gradi kafić, a vlasnik i investitori - nepoznati?!

Piše Gabrijela Radanović
13. rujna 2017. - 16:49

Nekada se zvao "Pascucci", nakon toga "Malibu", onda je uslijedio naziv "Split", a najnoviji je "Chaos", međutim, kako doznajemo od dosadašnjeg vlasnika Josipa Ivančića, ne zadugo.

Taj kafić na zapadnom rubu "Koteksova" poslovnog kompleksa na Gripama neće pod istim imenom ponovno otvoriti svoja vrata. Premda je zanimljivo što poslovni prostor u sklopu nekadašnje trgovačko-ugostiteljske meke, ali i arhitektonski zaokružene cjeline, mijenja vlasnike i imena kao cipele, još zanimljivija je činjenica da se tamo trenutačno odvija nelegalna izgradnja. Nažalost, spomenuti prostor više se neće zvati "Chaos", premda bi to bio idealan naziv za kaotičnu situaciju koju smo tamo zatekli, a jednako je bilo i naše ustrajanje da dođemo do izvođača radova i osobe koja je prouzrokovala komunalni nered i građevinsku samovolju.Nakon dopisivanja s osobom koja komunicira poredstvom profila "Chaos bar" na Facebooku i pokušaja da dođemo do telefonskog broja vlasnika tog kafića, doznali smo kako iza najnovijih zahvata i proširenja na pješačku površinu ne stoji donedavni "upravitelj", nego novi koji će uskoro otvoriti vrata ugostiteljskog objekta na toj lokaciji, očito s novim imenom u nizu.

– Ovdje više nema "Chaosa" i firma koja je bila ovdje više ne postoji na toj lokaciji. Mi nismo investitori i nemamo ništa s radovima koji se trenutačno tamo odvijaju. Ostalo mi je još nešto stvari u nekadašnjem prostoru i tako sam saznao da su tamo već bili građevinski inspektori i napravili su zapisnik, pa su radovi privremeno zaustavljeni radi dozvola koje je potrebno ishoditi
– kazao nam je Josip Ivančić, vodeći čovjek bara "Chaos", te je dodao da je "upoznat s informacijom kako tamo više neće biti noćni klub, već se prostor renovira za ugostiteljski objekt koji bi trebao biti otvoren u listopadu".

Donedavna pješačka površina na terasi jedne od nekadašnjih "Koteksovih" trgovačkih ulica ograđena je i u izgradnji je "čvrsti" objekt. U komunikaciji s građevinskom inspekcijom doznali smo da su radovi privremeno zaustavljeni, ali vlasniku i izvođačima radova - ni traga.

– Građevinski inspektori obavili su nadzor na navedenoj lokaciji i zatvorili gradilište. Ispitni postupak je u tijeku, između ostalog i postupak utvrđivanja vlasnika, odnosno investitora spornog objekta – istaknuli su iz Ministarstva graditeljstva.Međutim, odlučili smo svejedno posjetiti gradilište uz Ulicu slobode u nadi da ćemo susresti radnika kojemu je naređeno da ga "čuva" ili "čisti" dok ne stigne odobrenje za nastavak radova. Čini se da se tom istom mišlju vodio i investitor, jer smo pogledavajući prema unutrašnjosti prostora, kroz vrata koja se inače otvaraju na senzor, zatekli jednog djelatnika. Stariji gospodin u trlišu, radničkim rukavicama i čizmama, ručno je otvorio ta vrata i upitao nas što trebamo.

– Tko je izvođač radova na ovom objektu – upitali smo ga.
– Ne znam – odgovorio je.
– Jeste li upoznati s informacijom da je građevinska inspekcija zaustavila radove na ovom prostoru – išli smo korak dalje.
– Jesam – uzvratio je radnik.
– Što onda tu radite – pitali smo ga, a on je potom polako zatvorio vrata i okončavao komunikaciju riječima:
– Čuvam ovo.

Razbacane cigle, daske, palete, pregradne ploče, neograđen i dograđen prostor te jedna zlatna vaza, kao uspomena od nekadašnjeg "Chosa", sve je to okolina prostora koji je posljednjih dana nešto tiši nego inače.

Potraga za novim vlasnikom još traje, a hoće li, bez obzira na obustavljene radove, po tko zna koji put na toj lokaciji niknuti novi ugostiteljski objekt, bit će jasno vrlo brzo.

 

#SPLIT#KAFIć#KOTEKS#GRAđEVINSKI INSPEKTORI

Izdvojeno