StoryEditorOCM
SplitRADNA NESPOSOBNOST

Neviđena situacija u Splitu; svi čuvari prirode u park šumi Marjan su na bolovanju, u Banovini svaki četvrti djelatnik

Piše Milena Budimir
17. veljače 2023. - 18:59

I taman je "korona" malo stala na balun, a gripa se razmahala. Dodajmo tome koju drugačiju virozicu, malo nezadovoljstva i barem "kapljicu" buntovništva i dobti ćemo brojke koje su i nas ostavile (blago je reć!) razjapjenih ustiju.

- Od trenutačno pet čuvara prirode svi su na bolovanju - podatkom nas je šokirao Marko Pejnović, ravnatelj Javne Ustanova za upravljanje Park šumom Marjan, dok je sveukupno na bolovanju djelatnika od njih 53.

image
Jakov Prkić/Ilustracija/Cropix

No, neće ta brojka zadugo ostatii, naime, doznajemo kako će se taj broj smanjivati u dogledno vrijeme, jer su neki od radnika najavili svoj odlazak.

image
Duje Klarić/Cropix

A iz Upravnog odjela za ekonomske poslove u Banovini dobli smo podatak kako je uvidom u evidenciju na plaći za siječanj ove godine na bolovanju je bilo 88 djelatnika Gradske uprave, i to bez djelatnica koje su na porodiljnom dopustu - objasnili su nam u gradskoj upravi koja trenutno broji oko 370 djelatnika.

image
Duje Klarić/Cropix

Nedavno nam je direktor "Čistoće" Ivica Karoglan otkrio kako je na bolovanju kod njih u jednom trenutku bilo čak 50 djelatnika.

- Naš je posao prevažan da ne bi bio obavljen, moramo osigurati nesmetano poslovanje u uvjetima bolovanja - kazao je tada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 13:37