StoryEditor
SplitALIŠI NAPRIJED, OSTALI STOJ!

Neugodno iznenađenje za roditelje s Pazdigrada: Ostavili nam djecu bez prijevoza do škole!

Piše Anita Matić
8. rujna 2016. - 23:13
pocetak_skole1-050916

Početak nove školske godine jedva što je počeo, a već nam se javljaju nezadovoljni roditelji s Pazdigrada.
Naime, njihova djeca, i to učenici od petog do osmog razreda, kako nas obavještavaju, nemaju pravo na korištenje školskog autobusa privatnog prijevoznika "Lone" iz Vrlike koji ih na temelju ugovora s Gradom svakodnevno prevozi na nastavu u osmoljetku na Mertojaku, za razliku od polaznika nižih razreda, što ih je, dakako, pravo razljutilo.
U školi im je, kako nam kažu, rečeno da će starija djeca dobiti besplatnu pokaznu kartu za "Prometove" linije, no još uvijek ih nitko na tu temu nije kontaktirao.

- Drugog dana nastave djeca su se normalno zaputila na školski autobus u 13.35 sati. Kada su se ukrcali, ispričali su nam, da je do njih došao neki čovjek s popisom imena i iz polupraznog vozila počeo tjerati djecu koja ne pohađaju Osnovnu školu "Trstenik"! Na kraju im se ipak smilovao i dopustio im da ostanu sjediti.

Druga skupina djece (drugi i treći razred), kojoj nastava započinje u 14.45 sati, također je u uobičajenom terminu došla na autobusnu stanicu iznad hotela na Duilovu u namjeri da do svoje škole dođu na način koji je bio uobičajen zadnjih osam godina, ali po njih autobus uopće nije došao! Učenici su pozivali svoje roditelje da izađu s posla i nekako se organiziraju da ih prebace do škole - navodi se u dopisu koji su nam poslali majke i očevi iz tog istočnog kvarta, pitajući se zbog čega je njihovoj djeci ukinut organizirani prijevoz do škole, a primjerice, djeci istog uzrasta koja putuju na nastavu u OŠ "Trstenik", udaljenu svega 400 metara od OŠ "Mertojak" - nije.

- Našu djecu tjeraju iz autobusa i obilježavaju poput Židova u Drugom svjetskom ratu ili Afroamerikanaca u poslijeratnom SAD-u - ističu roditelji, napominjući kako im pokaznu kartu za javni prijevoz još nitko nije dao, no vjeruju da u konačnici hoće, jer su je učenici imali i prije, jer školski autobus nije pokrivao nastavu talijanskog, informatike, tjelesnog odgoja i ostalih predmeta koji se odvijaju u suprotnoj smjeni.

Naravno, stanovnici Pazdigrada ne odustaju od borbe da njihovi učenici imaju pravo na standardan prijevoz školskim autobusom na nastavu.

Spas u zadnji čas: Od danas vožnja za sve

Ugovorni prijevoznik će od petka (danas, op.a.) prevoziti sve učenike s područja Gradskog kotara Žnjan-Pazdigrad na nastavu. Roditelji učenika iz tih kvartova mogu od danas, a na temelju popisa koji smo dostavili "Prometu", ostvariti pravo na pokaznu kartu za javni prijevoz - glasio je pozitivan odgovor koji smo kasno poslijepodne dobili iz Banovine.

#ŠKOLA

Izdvojeno

09. srpanj 2020 01:43