StoryEditorOCM
Split‘EKOCID‘

Netko je posjekao grane stabala na Trsteniku, a šef splitskog SDP-a poručio: Ova stabla su mrtva zbog nečijeg hira. Kao i Grad koji ne učini ništa po tom pitanju

Piše SPLIT SD
15. ožujka 2022. - 21:06

Damir Barbir, predsjednik splitskog SDP-a na Facebooku je objavio fotografije, kako ga je nazvao, "ekocida". Naime, kako je napisao šef splitske stranke, nekome se nije sviđao pogled pa se odlučio na ovakav čin.

- Pogled prema moru očito vrijedi više, a privatna parcela je privatna parcela (ako je privatna). ‘Tko mi šta može’ je način na kojem počiva ova država- napisao je Barbir.

Dodao je i kako je slučaj prijavio policiji, najavio prijavu komunalnom redarstvu, kao i da se neformalno čuo s predstavnicima "Parkova i nasada" koji su ga, kako je napisao, informirali da takvo što nije u njihovoj nadležnosti. Najavio je i prijavu državnom inspektoratu kao i to da će kontaktirati splitskog gradonačelnika.

- Prema meni dostupnim informacijama GUP štiti debla promjera od 60cm, a "Parkovi i nasadi" provode odredbu i na ona od 40cm. Možda su ova stabla premala pa ih se legalno može ubijati- dodao je Barbir pa poručio da će koristiti sva raspoloživa pravna sredstva.

- Ovom stablu više grane neće narasti. Ova stabla su mrtva zbog nečijeg hira. Kao i Grad koji ne učini ništa po tom pitanju- zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 15:47