StoryEditor
Splitsve pomeo po ulici

Nesuđeni gradonačelnik Splita pokazao građanima kako je dobro što ga nisu izabrali: s 2,18 promila alkohola u krvi udario svojim passatom dva parkirana vozila i kontejner

Piše Marko Didić
1. siječnja 2022. - 10:18

Da je Split kojim slučajem izabrao Marija Popovića (36) uglednog člana HSP-a na mjesto gradonačelnika na posljednjim izborima, danas bi imali aferu o kojoj bi pričala cijela Hrvatska. Ovako o "podvigu" ovog magistra prava kojeg je napravio u Tršćanskoj ulici u Splitu kada je pijan svojim vozilom porazbijao dva parkirana automobila i jedan kontejner bruji cijela Dalmacija.

Ovaj nesuđeni gradonačelnik koji je u izbornoj kampanji imao slogan "Spremni za bolji Split" je pokazao svojim primjerom što to znači u njegovoj režiji.

Dakle, Popović je sa 2,18 promila alkohola u krvi upravljao svojim vozilom WV Passat 31.prosinca u 22.10 sati Tršćanskom ulicom, te je najprije udario u parkiranu Mazdu,nastavio se nekontrolirano kretati nakon čega je udario u kontejner, a svoj zaustavni put je okončao udarivši u teretno vozilo Renault.

- Bilo je puno dijece, puna ulica ljudi, neki su u blizini gradelavali kada su čuli lomljavu i udaranje. Nastao je show program. Ej, čovjek je vuka kontejner. Iz auta nije izišao sam, nego su ga ljudi izvukli i još je pita ljude „Znate li vi tko sam ja?“ Strašno! Napravio je ljudima štetu, isprepadao djecu, sje*** nam doček Nove godine i još nas pita, znamo li mi tko je on - govore nam dva očevica događaja koji nisu mogli doći k sebi kada su doznali da je to sve napravio njihov nesuđeni gradonačelnik.

Dok ovo pišemo, junak naše priče se nalazi u policiji koja će najvjerojatnije prekršajnim prijavama sankcionirati Popovića, a upućeniji u proceduru nam kažu da bi mu se vrlo lako moglo odrediti i zadržavanje. Srećom da u cijeloj ovoj priči nema ozlijeđenih,samo materijalna šteta.

Kada gospodin završi sa svojim obvezama prema državi u vidu sankcija i kada se otrijezni, nazvat ćemo ga da i on ispriča svoju verziju priče.

Inače na prijedlog povjerenika HSP-a za Splitsko dalmatinsku županiju doktora Luke Roguljića, predsjednik HSP-a Nikica Augustinović imenovao je Marija Popovića, magistra prava, povjerenikom HSP-a za Grad Split krajem veljače 2021 godine. Kako su tada istakli Popović dužan je u statutarnom roku stvoriti uvjete za održavanje izbornog zbora HSP-a Podružnice Split, ali nismo stigli provjeriti je li stranačku dužnost i obavio.

Popović je dugogodišnji član HSP-a koji je obnašao niz istaknutih dužnosti unutar HSP-a pa i odgovorno mjesto glavnog tajnika HSP-a, ali je sa te dužnosti razriješen na vlastiti zahtjev.

Iz predstavljanja gospodina Popovića kojeg je napravio jedan portal kada se odvijala trka za gradonačelnika Splita, jasno se iz njegovih odgovora vidi da mu je najdraža knjiga:  Deset zapovijedi Božjih – propovijedi blaženog Alojzija Stepinca, a najdraži film: “Hrvatska, ljubavi moja” Jakova Sedlara.

Životni moto mu je „Ne čini drugom ono što ne želiš da drugi tebi čini“, „Što te ne ubije, to te učini jačim“, omiljeno piće mu je voda (!?), a za vozilo je rekao da je prošao sve od auta do autobusa.

Mi mu od sada preporučamo da isključivo koristi autobus!

item - id = 1155834
related id = 0 -> 1138809
related id = 1 -> 1129206
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. siječanj 2022 10:42