StoryEditorOCM
SplitČUDNI PRIZOR

Nešto se neobično događa u Sjevernoj luci, ovo do sada nismo vidjeli. Stanovnicima Brda moglo bi napokon pomoći

Piše N. L.
2. lipnja 2023. - 19:35

U prostorima tvrtke "Luka" d.d danas je osvanuo neobičan prizor, drugačiji od svih dosadašnjih vizura ovog djela Sjeverne luke na koje smo svakodnevno navikli.

Naime, rasuti teret koji je uskladišten na njihovom području na otvorenom, prekriven je - platičnom folijom. Stanari okolnih zgrada i kuća sada bi mogli usporediti količinu prašine na koju se sustavno žale posljednjih mjeseci, s obzirom na to da su ukazivali kako zagađenje zraka i opasne čestice dolaze upravo od rasutog tereta s kojim se manipulira u njihovoj neposrednoj blizini.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Sa ciljem zaštite okoliša i ljudskog zdravlja i u skladu sa svim pozitivnim propisima, "Luka" d.d. nastavlja poduzimati niz raspoloživih mjera i maksimalan angažman u svrhu smanjenja emisija prašine i uklanjanja eventualnih nedostataka s lučkoga područja - naveli su iz "Luke" d.d. 24. svibnja u svom priopćenju nakon što smo objavili rezultate Državnog inspektorata koji je na području Sjeverne luke utvrdio brojne nepravilnosti.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Protiv jednog poslovnog subjekta pokrenut upravni postupak i doneseno rješenje kojim se naređuje tom subjektu da "prilikom manipulacije i skladištenja robe ograniči emisiju onečišćujućih tvari u zrak na otvorenim skladišnim prostorima te da ukrcaj, iskrcaj i pretovar rasute robe provodi uz zato predviđene mjere" - stajalo je, između ostalog, u rezultatima nadzora Državnog inspektorata koji smo dobili 24. svibnja.

image
Vojko Basic/Cropix

Međutim, iako smo službeno tražili od inspektora da nam dostave kompletne, detaljne nalaze za svaku utvrđenu nepravilnost, to se još nije dogodilo. Zataškava li se cijeli slučaj kada toliko dugo čekamo važne odgovore Inspektorata koji su od nespornog interesa građana i javnosti s obzirom na rezultate mjerenja kakvoće zraka, vrijeme će pokazati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:05