StoryEditorOCM
Split‘trlababaančica‘

Redikul iz Geta rekao djelatnici Banovine da se ‘preuhljebi u Čistoću i radi nešto za što je sposobna‘. Ide u zatvor

Piše split sd
9. ožujka 2023. - 21:03

Na adresu Getanina poznatog po pripetavanju s organima splitske gradske upravom - naročito komunalnim redarstvom - je stigla presuda Općinskog prekršajnog suda u Splitu. Odlučeno je da je kriv za remećenje javnog reda i mira, i to omalovažavanjem i vrijeđanjem službene osobe na dužnosti te za to mora platiti 100 eura.

A zašto?

Dotični je 09. travnja 2021. godine, u zgradi Banovine, podnescima - i to elektronskom poštom - omalovažavao voditeljicu odsjeka za staru gradsku jezgru i baštinu Jasnu Jerkov u vezi s kršenjem službe i obavljanjem posla iz djelokruga rada radnog mjesta. 

Osuđeni ju je vrijeđao riječima kako se radi "o jednoj od najnesposobnijih za koje zna da su uhljebljeni na javnoj sisi" te da se "jednostavno preuhljebi u Čistoću, zaduži metlu i škovaceru i napokon krene raditi nešto za što je sposobna". Nešto kasnije, 30. listopada, je podneskom nastavio s omalovažavanjem, nazivajući dotičnu "trlababaančicom", "nesposobnom" te "podkapacitiranom". 

image
facebook photo

Evo kako je on, koji sebe oslovljava "Redikulom", doživio tu presudu.

"Hvala onima koji kad Redikula na ulici treve imaju potribu priupitat šta je s onin pustin procesima na sudu. Onda on šturo na to kako je sve ok i kako nije vridno spomena. Osin šta ne želimo cirkus kakvog primjerice radi jedan uhljebljeni karikaturist iz Banovine, koji uredno od Banovine na naš račun plaću prima, pa se suduje da bi se sudova i privuka svitla reflektora, nama uz ovaj razlog nije baza kazivat kako se uhljebljeni činovnici na sudu isprid nas znoje i proklinju dane kad su se u Banovini zaposlili i kako sustav nije trul zaraj njih i kad laprdaju slične blejarine ovima...

Ali, danas nan je naš dobri i pošteni Pošćer donija presudu koju smo namjerno izgubili, makar bi Sutkinja bila drugačije, samo da smo joj dali mig. A nismo iz razloga, jer je spomenuti Redikul tija imat presudu u kojoj službenica kazuje kako sustav valja i kako je ona besprijekorno ocjenjeni kotačić toga sustava.

image
Ante Cizmic/Cropix

Kaznu platit nećemo, odmorit ćemo se na Bilice u vridnosti presude, makar se Redikulova žena priti da će ona poć i sama platit, a prijatelji se nude skupit šolde. Kako nije u šoldima sve i kako smo mi tek počeli s ovom gradskom djelatnicom, a presuda se tiče i stanara grupe mi je stoga kačimo.

Redikul, a to će Jasni tek postati Jasno, neće žaliti novaca ni vremena da je iz sustava izbaci. A da se oni koji u sustavu ostanu ili se u sustavu tek hljebiti moraju, znajući za ovu šaljivu prispodobu (da prostite) useru u gaće kada primjerice Nikšić Solaru uplati puste pare, za ništa i na Jasnine oči, a vuk magare prilikon transakcije izide...

Trla baba lan, da joj prođe dan...", poručio je Getanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 05:38