StoryEditorOCM
SplitPOČELO SUĐENJE

‘Nesposobna si!‘ Pobrinut ću se da više ne radiš ovdje!‘ Zbog ovih riječi stručne voditeljice gradske ustanove upućenih kolegici, policija traži zatvorsku kaznu. No, to nije sve...

Piše Katarina Marić Banje
10. lipnja 2022. - 17:02

Splitska policija traži 30 dana zatvora za Ingrid Pečarević iz Splita, stručnu voditeljicu iz Javne ustanove Park šuma "Marjan" zbog remećenja javnog reda i mira. Optužni prijedlog podnijet je protiv nje početkom svibnja, a suđenje je započelo na Općinskom prekršajnom sudu u petak.

U svojoj obrani stručna voditeljica negira počinjenje prekršaja, a prema optužnom prijedlogu počinila ga je na štetu Marijane Balić Carevski, edukatorice iz iste Javne ustanove. U činjenično opisu optužnog prijedloga policija je navela kako je Ingrid Pečarević u hodniku ustanove vikala i vrijeđala edukatoricu " Nesposobna si!", Došla si preko veze na posao!", "Ja ću se pobrinuti da više ne radiš ovdje!".

Nakon toga Marijani Balić Carevski je pružena liječnička pomoć, navela je policija. Ona je, odmah nakon incidenta, otišla na Hitnu pomoć zbog posljedica stresa. Sve je prepričala i policiji.

image

Ingrid Pečarević 

Bozidar Vukičević/Cropix

Sutradan su policajci razgovarali i s Ingrid Pečarević te s ostalima za koje su smatrali da imaju saznanja. Od njih smo saznali kako su prekršajno prijavili stručnu voditeljicu, ali i da postoji mogućnost podnošenja kaznene prijave.

- Nadležna Prva policijska postaja Split je povodom događaja od 12. travnja 2022. godine protiv jedne osobe podnijela Optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Splitu zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ukoliko naknadno zaprimimo i kaznenu prijavu oštećene u ovom događaju, provest ćemo kriminalističko istraživanje i o svemu utvrđenom, kao i do sada poduzetom, izvijestiti općinsko državno odvjetništvo - naveli su u odgovoru.

Poslali smo upit dan prije početka suđenja Stipi Mušura, v.d. ravnatelju JUPŠ Marjan, ali odgovor nismo dobili do petka nakon radnog vremena. Zanimalo nas je kako se navedeni incident tretira unutar Javne ustanove s obzirom na to da je Ingrid Pečarević, kao druga osoba u hijerarhiji, formacijski nadređena Marijani Balić Carevski.

image

Stipe Mušura

Ante Čizmić/Cropix

Inače, protiv edukatorice Balić Carevski je prije par dana državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu koju je početkom ožujka podnio Bojan Ivošević, sada bivši, a tada aktualni zamjenik gradonačelnika Splita, zbog neovlaštenog snimanja.

Pozvali su se na odredbu istog članka 143. koja kaže da nema kaznenog djela ako se "snimalo u javnom interesu ili drugom interesu koji je pretežniji od interesa zaštite privatnosti snimanje ili prisluškivanje osobe".

Nakon njegove prijave je Marijana Balić Carevski izjavila kako je snimala zbog straha od gubitka posla i pritisaka na radnom mjestu. Ona će također biti saslušana na Prekršajnom sudu, kao i ostali djelatnici Javne ustanove koji su čuli riječi Ingrid Pečarević tog dana polovicom travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 03:04