StoryEditorOCM
Splitekocid

Neslužbeno doznajemo otkud potječe mazut koji je zagadio more u Splitu i potaknuo pražnjenje bazena u Areni! Ima veze s Lorom, tamo je zabilježen incident

Piše Jozo Vrdoljak/JL
23. rujna 2022. - 21:44
U Brodogradilistu Split došlo je do onečišćenja mazutom koji je preko kanalizacije dospio u more. Poduzeće Cian sanira štetu  Nikola Vilic/Cropix

Prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji, iz nekoliko izvora bliskih istrazi, istjecanje mazuta u more u sjevernom dijelu Splita, a samim time i onečišćenje, posljedica je kvara odnosno puknuća cijevi još u travnju u ratnoj luci Lora.

Istjecanje mazuta na površinu mora potaknulo je, kako tvrde izvori, pražnjenje bazena u Spaladium Areni, koja je priključena na isti odvodno-kanalizacijski sustav kao i luka Lora.

Koliko je ta informacija točna, tek će se vidjeti. U svakom slučaju, treba pričekati rezultate nadzora inspekcija i stručnih službi.

U ratnoj luci Lora je, naime, bio zabilježen incident početkom travnja, kada je tvrtka Cian izišla na teren. Tada su primijećene masne mrlje u moru, a bilo je i tragova mazuta.

Koliko je poznato, stručnjaci Ciana kamerama su snim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:27