StoryEditorOCM
Splitdump day

Nemojte picati, headhunteri u subotu dolaze na FESB

23. svibnja 2016. - 16:52
dan_programera3-230516

Udruga mladih programera DUMP u subotu, 4. lipnja, od devet sati, organizira Dump day, prvu besplatnu tehnološku konferenciju na FESB-u.

Kako je najavljeno na konferenciji za medije ovog ponedjeljka, svi zainteresirani moći će na jednome mjestu čuti niz predavanja najpoznatijih lokalnih i globalnih tvrtki koje neprestano traže nove članove svojih timova, od pripravnika do stalno zaposlenih, uz izlaganja članova udruge, a predavanja će zasigurno biti zanimljiva i široj javnosti koja se želi upoznati s IT sektorom. 

Između ostalih, na DUMP dayu gostovat će HR Cloud, ExtensionEngine, NetMedia, East Coast Product, Ericsson, Infinitum, IT sistemi, Locastic, Microsoft, Profico, Rimac Automobili, Zagrebačka banka i drugi.

DUMP djeluje već osam godina i uz puno entuzijazma često organiziraju inovativne cikluse predavanja namijenjenih svim uzrastima. Članove udruge čine i srednjoškolci, što je odlična priprema za budući studij. Uostalom, na FESB-u počinje i besplatna priprema za državnu maturu za buduće studente tog fakulteta.

Dekan FESB-a prof. dr. Sven Gotovac naglasio je važnost ove i svake studentske aktivnosti koja omogućava praksu, angažman većeg broja studenata, ali i šire javnosti. Ipak, uputio je kritiku tvrtkama koje bi se trebale više uključiti u studentska djelovanja.

– Moram priznati da nam nedostaje dugoročna i kontinuirana suradnja s IT i drugim tvrtkama koje bi pratile rad studenata, uz čast iznimkama. Volio bih da se jave ranije, još za vrijeme studija studenta, jer bi i oni time profitirali i angažirali mlade u svojem poslovanju – kazao je Gotovac.

Rektor Splitskog sveučilišta prof. dr. Šimun Anđelinović pohvalio je udrugu DUMP kao predvodnika studentskog aktivizma, što je praksa koju bi trebala primjenjivati svaka sastavnica sveučilišta jer je to preduvjet stvaranja kvalitetnih stručnjaka koji su nakon stjecanja diplome posve spremni za zaposlenje.

– DUMP-ova konferencija odlična je prilika da studenti stupe u direktni kontakt s tvrtkama i nađu svoje zaposlenje. Uostalom, iz Splita se rade veliki projekti bez potrebe da se odlazi van – kazao je Vladan Strigo iz NetMedije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2022 06:25