StoryEditorOCM
Splitbogata trpeza

Nekima šipak, nekima bon. Splitski ‘Promet‘ dijeli lijepu uskrsnicu, raspitali smo se kako su u drugim firmama prošli

Piše T. Ga.
28. ožujka 2023. - 20:22

Kakva je situacija u gradskim tvrtkama i javnim ustanovama u vezi darivanja zaposlenika povodom Uskrsa? Upit smo poslali na njihove adrese, a evo dogovara koji su nam do danas stigli.

Uz "Čistoću" o kojoj smo već pisali, uskrsnice će dobiti i 615 zaposlenika tvrtke "Promet". 

- Uskrsnica je predviđena našim Kolektivnim ugovorom i to kao dar u naravi. Navedeno se provodi putem poklon bona za kupovinu u jednom od trgovačkih lanaca koji ponudi najbolje uvjete a prethodnih godina vrijednost navedenog poklon bona je bila 600 kuna – stigao je odgovor iz ureda predsjednika Uprave Miroslava Delića.

Neke tvrtke odluku o isplati uskrsnica još nisu donijele odluku, izvijestile su nas.

- Isplata uskrsnice, sukladno odredbama internog akta tvrtke, ovisi o financijskim mogućnostima društva te izvješćujemo da ista još nije definirana. Ukoliko bude financijskih mogućnosti, uskrsnica će biti isplaćena u novčanoj naknadi, a ne poklon bonu, ili kartici – poručuju su iz "Stano-uprave" koja zapošljava 45 djelatnika.

Tako je i u tvrtki "Lovrinac" u kojoj rade 84 osobe.

- Još nismo donijeli odluku hoćemo li i u kojem iznosu isplatiti uskrsnicu za 2023. godinu – kazali su nam iz "Lovrinca".

Više tvrtki nas je izvijestilo da njihovi djelatnici neće dobiti poklon povodom Uskrs.

- "Splitska obala" nema uskrsnica - kazao nam je Marijan Ciprijan, direktor te tvrtke koja zapošljava 18 djelatnika. 

 - Nismo u mogućnosti isplatiti uskrsnice - poručili su iz tvrtke "Žnjan" koja trenutno zapošljava 5 ljudi, dok će se od 1. travnja taj broj smanjiti za jednog zaposlenika, kada će ih biti 4.

U "Vodovodu i kanalizaciji" nam odgovaraju da pojam uskrsnice nemaju u kolektivnom ugovoru.

- U Javnoj ustanovi Športski objekti zaposleno je 130 radnika koji ostvaruju jednaka prava kao i zaposlenici Grada Splita te ako Grad Split svojim zaposlenicima isplati "uskrsnicu" istu će isplatiti i Ustanova u jednakom iznosu i na jednak način – kazala nam je Aida Drinjaković, službenica za informiranje te javne ustanove.

Drugim riječima, njihovi djelatnici, kao ni oni iz Banovine, neće dobiti poklon povodom Uskrsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 22:37