Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Splitna bubnju

Nedovršeni hotel na zapadnoj obali čeka novog vlasnika: za kupnju 'Marjana' do sada stigla jedna ponuda, dražba atraktivne nekretnine traje još nekoliko dana

Piše Tanja Gattin
8. kolovoza 2019. - 13:30

Još pet dana preostalo je do završetka javne elektroničke dražbe hotela "Marjan", nakon koje ćemo znati hoće li novi vlasnik nekadašnjeg turističkog bisera na Zapadnoj obali biti rovinjska "Adris grupa" ili neka druga velika hotelijerska kompanija.

U nadmetanju mogu sudjelovati samo oni koji su Fini uplatili jamčevinu od 30 milijuna kuna. No, dok dražba ne završi, 13. kolovoza, Fina ne otkriva koliko je zainteresiranih kupaca uplatilo taj iznos.

Sigurno je da sudjeluje najmanje jedna kompanija, jer kada je 30. srpnja počelo nadmetanje, stigla je prva ponuda, ona od 324.046.698 kuna. To je ujedno i najmanji iznos po kojem se hotel "Marjan" može prodati na toj prvoj elektroničkoj javnoj dražbi, odnosno tri četvrtine od 432.062.264 kune na koliko ga je procijenio sudski vještak.

Moguće je da su i drugi osigurali mjesto u tom "natjecanju", te da će svoju ponudu, ili više njih, poslati zadnjih dana, sati ili minuta dražbe koja završava početkom sljedećeg tjedna.

Oni koji svakodnevno prate podatke o eventualnim novim ponudama su bivši radnici "Adriatica" u stečaju u čijem je portfelju hotel. Sada ih je 65 jer ih je sedmero umrlo tijekom pet godina koliko traje stečaj nad "Adriaticom" te nisu dočekali da dobiju novac koji im je ostao dužan bivši poslodavac.

– Vjerujemo da ćemo nakon prodaje dobiti svoje plaće. S "Adris grupom" više nemamo nikakvih tenzija, te želimo da naš "Marjan" uskoro dobije pet zvjezdica – kazao je Ante Ledenko, bivši radnik "Adriatica".

#HOTEL MARJAN#ADRIS GRUPA#ZAPADNA OBALA#JAVNA DRAžBA

Izdvojeno