StoryEditor
SplitPromo

Neću butigu u svoju politiku

Piše PR
14. svibnja 2021. - 13:42
Duje Klarić/Cropix

Posljednje trenutke kampanje želim iskoristiti da svim svojim sugrađanima zahvalim na podršci koju su mi pružali u proteklih nekoliko tjedana. Politika može biti jako neugodna i često znam reći da je u pitanju najteži posao koji sam ikada radio. Zbog toga me još više veseli da su građani prepoznali kako sve ono što govorim nisu prazna obećanja, nego realni planovi iza kojih čvrsto stojimo. To su posljednjih tjedana pokazale i relevantne ankete, prema kojima u prvom krugu stojim uz bok kandidatu HDZ-a, a u drugom pobjeđujem i njega i Željka Keruma. Građanski Split i ja se dobro razumijemo i nadam se da ćemo u nedjelju zajedno završiti eru Keruma i HDZ-a, eru trgovačkih koalicija uz koje Split rapidno propada i kojima moramo hitno zavrnit špinu, ako želimo da se razvoj našeg grada ikada pokrene.

Poštena vlast nije privilegija, nego pravo za koje se možemo i moramo izboriti

Drage sugrađanke i sugrađani, još jednom vas pozivam da izađete na izbore i svojim glasovima omogućite novu ambiciju i novu perspektivu za naš centar svita. Ako mi ukažete svoje povjerenje, bit ću posebno zahvalan na prilici da u naš grad vratim optimizam i pokažem da su promjene moguće. Za današnje stanje opće apatije i nedostatka optimizma odgovorna je katastrofalno loša lokalna vlast koja je više od desetljeća radila na tome da u našu svijest usadi misao da se baš ništa ne može promijeniti jer su svi političari isti i politika im služi samo za ostvarivanje osobnih interesa. No, moramo znati kako bolja kvaliteta života i poštena vlast nisu privilegije, nego prava za koja se možemo i moramo sami izboriti. Prvi korak kojim ću ja to pokazati bit će završetak ere političke trgovine. Već sam puno puta kazao da neću butigu u svoju politiku, a Kerumu i HDZ-u sada poručujem da je butiga zatvorena. Sretan sam jer građanski Split iz dana u dan sve više pokazuje da je budan i da nema namjeru tako skoro zaspati.

Splitu želim vratiti ambiciju i važnost koju je nekada imao

Svoje znanje, energiju, iskustvo i vrijeme uložit ću u to da Split postane čist i uredan, ekološki osviješten i tehnološki napredan grad, s održivim i modernim gospodarstvom, tolerantnim i otvorenim građanima ponosnima na svoju kulturu i povijest. Splitu želim vratiti ambiciju i važnost koju je nekada imao, želim da postane pravi centar Dalmacije i regije kojoj gravitira velik broj ljudi. Svi mi koji ga nosimo u srcu jednako tako znamo da naš grad ima sve predispozicije da postane mediteranska metropola, a da u određenim segmentima bude i svjetski relevantan. Naša najveća ambicija je da za sve generacije svojih građana bude grad s najboljom kvalitetom života, najvećim standardom obrazovanja u Hrvatskoj, grad iz kojeg ljudi neće poželjeti otići i nikada se ne vratiti, nego grad u kojeg se uvijek vraćaju i u kojem ostaju živjeti i stvarati.

Čeka nas jako težak posao, ali neću posustati

Prije svega, posvetit ćemo se olakšavanju posljedica krize za građane i poduzetnike. Nakon toga ćemo temeljito očistiti Split i stvoriti od njega grad komunalnog reda. Uhvatit ćemo s u koštac s mnogim komunalnim problemima, poput garaža, parkirališta i izgradnje prometnica. Primjerice, započet ćemo izgradnju garaža na Splitu 3, Mertojaku i Lokvama, a onda i na Spinutu, Gradu, Varošu, Plokitama, Zvončacu, a u drugim kvartovima ćemo urediti parkirališta. Zbrinjavanje otpada ćemo staviti u jedan od prioriteta našeg djelovanja, kako bismo postali primjer ekološki svjesnog grada. U prvih šest mjeseci mandata krenut ćemo u izgradnju stanova za dugoročni najam, po uzoru na najbolje europske prakse. Posvetit ćemo se i dovršavanju cijelog niza nedovršenih projekata. Zajedno sa Sveučilištem završit ćemo Strategiju Grada Splita, u kojoj ćemo predvidjeti i velike projekte poput Istočne obale i Kopilice, te izraditi novi GUP. U našem centru svita škole će raditi u jednoj smjeni i sve će imati svoje dvorane za tjelesni odgoj i kuhinju. Podržavat ćemo splitske poduzetnike, privlačiti investitore i uložiti velike napore u stvaranje uvjeta da Split postane centar IT industrije. Povezat ćemo održivi turizam i modernu ekonomiju. Optimizirat ćemo i digitalizirati rad gradske uprave, reorganizirat ćemo gradske tvrtke, te raditi na korištenju sredstava iz fondova EU-a. Završit ćemo Dom mladih, izgraditi novi Centar za autizam i spriječiti daljnju devastaciju park šume Marjan. Čeka nas jako težak posao i trebamo biti svjesni da se promjene neće dogoditi preko noći. Ali, ja sam po prirodi optimističan i uporan pa neću posustati u realizaciji svojih obećanja, koliko god vremena za to bude potrebno i kakvim god pritiscima budem izložen. Nadam se kako ću priliku da to i pokažem dobiti na ovim izborima vašom podrškom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2021 00:07