StoryEditor
Splita je in lipo

Ne zna se ko je slađi, oni il‘ sladoled: 11 mališana se bore protiv vrućine na skalini u Matošićevoj. A i di će drugo nego u dobrog, starog ‘Hajduka‘? Kad smo ih vidili, i sami smo se rastopili

Piše marin prvan
29. lipnja 2022. - 10:40

Sili su malo odmorit, da ih ne bi slučajno kolpalo. Puno in je vruće, toliko da u svojin životima ovakvu žegu ne pamte. Al ajde, neka se navikavaju, tribat će in- I onako će bit još samo gore.

Ima ih 11, skupi se tu za cilu nogometnu momčad. A u takvon simboličnon broju, di će nego u našeg dobrog starog Hajduka u Matošićevoj - jedinog mista di se kuglu još uvik može kupit za samo jednu novčanicu od 10 kuna. 

Da su išli na neko drugo misto, ajmo reć do Bosanske, tamo bi ova ekipica platila 176 kuna da se svako okripi s jednon kuglicon u jednon kornetiću umotanog u jedno lipo, sočno 'Hvala'.

Ne znaju oni šta je inflacija. E, a kako će i znat. Oli malo dite može razumit koliko su ono veliki nesposobni, šempjasti i zarobljeni u nekin svojin bajkama u kojin ulogu čarobnog štapića imaju šareni komadići papira...

Neka guštaju dok još mogu. Neka dile jedan s drugin slaje dok ih se još uči da je lipo dilit. Neka se igraju dok nisu naučili da će bolje proć ako se jedni s drugima poigravaju. Neka budu svoji dok ih neko ne kupi.

Neka sanjaju dok još mogu. Neka sanjaju šta god oće. Posli neće moć birat jer, kad budu svojoj djeci plaćaja sladoled, će moć samo sanjat onaj od 10 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. kolovoz 2022 23:57