StoryEditorOCM
SplitSJEDNICA UPRAVNOG VIJEĆA

Ne žele riskirati da ravnatelj koji se natječe za čelno mjesto Javne ustanove opet ‘dođe‘ do dokumentacije protukandidata, pa su ga smijenili! Kormilo nakratko preuzima stručna voditeljica

Piše Sandi Vidulić
6. rujna 2022. - 16:09

Usred natječaja za ravnatelja park šume Marjan, četvrtog po redu u godinu dana, Upravno vijeće odlučilo je za v.d. ravnateljicu postaviti stručnu voditeljicu Ingrid Pečarević.

Ovaj neobičan potez potvrdio nam je predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove Karlo Siminiati Čupić.

- Gospođa Ingrid Pečarević je predložena Gradskom vijeću da bude imenovana za vršitelja dužnosti ravnatelja u razdoblju od isteka mandata sadašnjeg v.d. ravnatelja gospodina Stipe Mušure pa do trenutka kada novi ravnatelj bude imenovan na to radno mjesto.

Riječ je o kratkom vremenskom periodu, od oko mjesec dana jer Mušuri mandat istječe 23. rujna - objašnjava predsjednik Upravnog vijeća ove ustanove.

image

Stipe Mušura

Ante Čizmić/Cropix

Podsjetimo, Upravno vijeće Javne ustanove je poništilo prošli natječaj za ravnatelja Javne ustanove zato što je utvrdilo da je v.d. ravnatelj Mušura, koji se natjecao za mjesto ravnatelja, imao uvid u prijave drugih kandidata.

- Upravno vijeće će izvršiti pregled i otvaranje pristiglih prijava kandidata par dana nakon isteka roka kada posljednje prijave pristignu poštom, budući da je zadnji dan za prijavu 15. rujna.

Kada se otvore prijave, do trenutka kada Gradsko vijeće odluči o imenovanju ravnatelja, potrebno je da za taj vremenski period postoji osoba v.d. ravnatelja nakon isteka mandata gospodina Mušure - objašnjava Siminiati Čupić.

Predsjednik Upravnog vijeća očekuje da će se Gradsko vijeće sastati oko 15. rujna, a da bi konačan sud o izboru ravnatelja bio u listopadu.

Ingrid Pečarević je zaposlena kao stručni voditelj u Javnoj ustanovi, a Siminiati Čupić smatra da nije problem da istodobno bude v.d. ravnateljica.

- Ista stvar je bila s gospodinom Mušurom i on je zaposlenik Javne ustanove. Prije nego je postao v.d. ravnatelj bio je viši stručni suradnik za zaštitu na radu unutar ustanove.

image

Ingrid Pečarević

Božidar Vukičević/Cropix

Gospođa Pečarević se složila da bude v.d. ravnateljica za kratko vrijeme koje je potrebno do imenovanja ravnatelja temeljem natječaja. Zašto se ovog puta stavlja za v.d. ravnateljicu stručnu voditeljicu, je li zato da se ne bi ponovio slučaj s otvaranjem povjerljive dokumentacije radi čega je propao prošli natječaj?

- Gospodinu Mušuri istječe mandat, da je bilo moguće imenovati ravnatelja na sam dan isteka njegovog mandata ne bi se išlo za tim da se ponovno imenuje nekoga na mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja.

S obzirom na to da očekujemo da će vjerojatno gospodin Mušura biti jedan od kandidata na natječaju koji je u tijeku, zaključeno je da je bolje da vršitelj dužnosti ravnatelja bude netko drugi za koga smo sigurni da neće biti kandidat za ravnatelja na natječaju i da nam se ne može dogoditi situacija kao što se dogodila za prošli natječaj koji je poništen - tvrdi Siminiati Čupić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 15:32