StoryEditor
SplitSTANI, KRENI

Ne sjedajte u automobil ako ne morate, gužve na splitskim prometnicama su prevelike!; Pojačan je i promet na brzoj cesti Solin-Klis, a iz HAC-a su poslali posebno upozorenje 

Piše Ana Franić
20. prosinca 2019. - 17:39

Blagdansko ludilo počelo je i na splitskim cestama gdje su se počele stvarati gužve, a još veće opterećenje očekuje se u kasnijim satima.

Najgore je na izlazu iz Splita, na Pujankama, i to u pomalo neuobičajenom smjeru- prema Stobreču i Omišu. Gužva je u staroj Solinskoj ulici i, očekivano u Vukovarskoj, duž Mejaša, prema šoping-centrima.  

 

 

Brza cesta Solin-Klis u smjeru Dugopolja je također zakrčena i vozi se u koloni, dobrim dijelom i zbog radova, a stara kliška cesta se čini kao dobra alternativa jer je trenutno prohodna!

Na naplatnoj postaji Dugopolje primjetna je kraća kolona na izlasku s ceste.

- Dragi vozači imajte na umu da blagdanska trpeza može pričekati, nemojte žuriti, vozite odgovorno jer siguran dolazak kući najveći je poklon, poručili su iz HAC-a. 

Kao i svake godine, u danima pred Božić i Novu godinu očekuju pojačani intenzitet prometa na svim glavnim pravcima autocesta u Hrvatskoj.

- Već od petka 20. prosinca, naročito gust promet očekuje se na autocesti  A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, A1 Zagreb-Split -Dubrovnik i A6 Rijeka-Zagreb.

Veći priljev vozila uz moguća i kraća čekanja s eventualnim zastojima moguće je na naplatnim postajama Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena, Bregana, Bajakovo i Vrata, prilaznim zonama čvorova Jankomir, Ivanja Reka i Buzin na Zagrebačkoj obilaznici, te graničnim prijelazima Bregana, Bajakovo i Rupa.

Kako bi izbjegli duža čekanja na naplatnim postajama, molimo korisnike da koriste bezgotovinska plaćanja ili da pripreme sitan novac za plaćanje cestarine, kazali su iz HAC-a. 

Apeliraju na vozače da vožnju prilagode stanju na kolniku i vremenskim uvjetima, a prije kretanja na put da provjere stanje na cestama.

Podsjećamo da je zimska oprema obvezna na autocesti A1 (dionica Lučko-Maslenica), autocesti A2 (GP Macelj-Jankomir), autocesti A3 (GP Bregana-GP Bajakovo), autocesti A4 (GP Goričan-Ivanja Reka), autocesti A5 (Osijek-Sredanci), autocesti A6 (Bosiljevo II-Orehovica), bez obzira na vremenske uvjete. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. listopad 2020 00:29