StoryEditorOCM
Splitsvi su pozvani

Ne propustite susret s novinarom i književnikom Vedranom Kukavicom. Dolazi u četvrtak navečer u splitsku Sveučilišnu galeriju, dobra zabava je zagarantirana

Piše SPLIT SD
22. studenog 2022. - 13:25

Sveučilište u Splitu u sklopu projekta Dnevnik čitanja, sa suradnicima već treću godinu zaredom organizira susrete s hrvatskim književnicima.

U sklopu Dnevnika čitanja ovaj mjesec 24. studenog u 19 sati u Sveučilišnu galeriju na kampusu u goste im dolazi hrvatski književnik i novinar Vedran Kukavica.

Književna večer otvorena je za studente i javnost, pa sve pozivaju da dođu na susret. Bit će riječi o njegovom književnom stvaralaštvu, novinarskom radu, ali i ostalim društvenim temama. Između ostalog, Kukavica će predstaviti i svoj posljednji obljavljen roman Neminem.

image

Knjiga Neminem

Privatna Snimka

Vedran Kukavica izuzetan je narator stoga je zagarantirana zanimljiva večer začinjena humorom. Program će moderirati Marin Pelaić.

Vedran Kukavica (Imotski 1965.) profesor je filozofije i diplomirani lingvist, dobitnik Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za najbolji studentski rad 1990. godine. Tijekom Domovinskog rata bavio se ratnom propagandom u Upravi za informativno-psihološko djelovanje (IPD) Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Novinarsku karijeru započeo je u "Slobodnoj Dalmaciji", radio je u "Nedjeljnoj Dalmaciji", "Obzoru", "Vjesniku" i "Globusu", a objavljivao je tekstove i u brojnim drugim hrvatskim tiskovinama. Bio je marketing menadžer u Privrednoj banci Zagreb, koncernu Agrokor i Financijskoj agenciji te glasnogovornik Hrvatskog fonda za privatizaciju. Urednik je “Poslovnih vijesti” na Četvrtom programu HTV-a. Bavi se planinarenjem, zagovara ketozu i političku nekorektnost. 

"Ja nisam Švabo" njegov je prvi roman. Tim romanom Vedran Kukavica se uvrstio među probrane naše autore koji su se bavili Dalmatinskom zagorom, a recenzent Ratko Cvetnić usporedio je „Švabu“ s nezaboravnim „Prosjacima i sinovima“ velikog Ivana Raosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 05:42