Splitukazali se radnici

Nastavljaju se radovi na splitskom divu, Dalmatia Tower uskoro će prijeći visinu od stotinu metara: evo što se trenutno radi na neboderu koji već ima i svoje obožavatelje

Piše Diana Barbarić

Splitski obožavatelji nebodera na Kopilici (a, vjerujte, zaista ih ne manjka, dio ih je okupljen i u virtualnim zajednicama poput one Skyscrapercity) su došli na svoje: nakon duže pauze na gradilištu Dalmatia Towera opet su se ukazali radnici. 

Podsjetimo, radovi na ovoj mega-građevini, većem bratu blizancu upravne zgrade OTP banke, su neko vrijeme bili obustavljeni.

Razlog privremene obustave radove je, prema riječima investitora, bio što se dotadašnji izvođač radova, tvrtka Tehnika, našao u problemima.

Čekalo se, dakle, da u posao uđu novi izvođači, odnosno LSG Group, kako bi preuzeli koordinaciju svih radova na tornju. I evo, izgleda da su stigli.

Što se točno radi, provjerili smo u  Westgate Toweru, tvrtki investitora Dalmatia Towera. Govore nam kako upravo privode kraju "transfer ljudi i opreme povodom preuzimanja koordinacije svih radova na objektu od strane LSG Grupe".

Ujedno su i pri završetku priprema druge faze radova koja se odnosi na instalaterske radove.

- Što se tiče radova na armirano-betonskoj konstrukciji, oni će se nastaviti čim završi montaža dodatne dizalice i pripadajuće opreme, te postavljanje vanjskog dizala čija će se montaža obaviti tijekom sljedećeg tjedna, a upravo je u tijeku isporuka i nastavak postavljanja fasadnih elemenata – poručili su iz Westgate Towera, tvrtke investitora.

Napomenimo da ovaj objekt sada ima 25 etaža i dosegao je 95 metara visine. No, kraj će mu biti tek na 28. etaži, čiji će vrh biti na 115 metara. Bude li sve po planu, konačnu visinu i titulu najvećeg nebodera u Hrvatskoj trebao bi dosegnuti do konca ove godine.

Kako je nedavno za naš list kazao Davor Pavlov, član Uprave  "Westgate Towera", završetak izgradnje je planiran u drugoj polovici 2020. godine. Istom prilikom je izrazio i uvjerenje kako će zbog profesionalnog pristupa LSG Grupe rokovi biti ispoštovani, a ovaj veliki posao kojeg financira Hrvatska banka za obnovu i razvitak biti kvalitetno obavljen.

Kako nadalje upozoravaju investitori, zbog nastavka radova, krajnji desni trak sjevernog kolnika ulice Domovinskog rata, tik uz gradilište Dalmatia Towera, bit će zatvoren ove subote, 30. studenoga, od 6 do 8 sati ujutro.

Isto će se ponoviti i naredne subote, 7. prosinca, u istom jutarnjem terminu. Razlog je iskrcaj fasadnih elemenata za neboder.

 

#DALMATIA TOWER