StoryEditor
Splitvox populi

Naš reporter izašao je na ulice koje od jutra bruje o uhićenjima, Splićani zgroženi korupcijskom hobotnicom: ‘Dođe mi plakat‘

Piše Zvonimir Topić
20. srpnja 2021. - 20:49

Kako bi ispitali bilo grada o današnjoj zajedničkoj akciji USKOK-a i PNUSKOK-a koja je zahvatila i zaposlenike splitske Banovine, uputili smo se na ulice grada pod Marjanom gdje smo potražili 'vox populi'. 

- Katastrofa morala i etike, jeste razumjeli? Ja sam bio 40 godina sudac i ne mogu zamisliti da se takvi ugovori o koncesijama stvaraju a nemaju nikakvu pravnu podlogu, a poslIje toga možeš činiti što te volja i ucjenjivat kako te volja, meni dođe za plakat kad vidim gdje mi živimo.

Ja sam na kraju života, ali ja znam šta je moral i šta je etika i šta je zajedništvo. Ovo sve je postalo pohlepa za novcem i ništa se drugo ne vidi nego novac- kazao je 92-godišnji Boris Diskupović, umirovljenik iz Splita na naše pitanje kako komentira uhićenja o kojima od jutra bruji cijeli grad, ali i država. 

Ništa slabiji stav o korupciji nemaju ni mlađe generacije, a potvrđuje to i mišljenje mlade studentice.

- Općenito mislim da ih je previše umreženo, i mislim da su svi ti hoteli i mjesta otvoreni samo kako bi se mnogi njima pogodovali, a što se tiče nepravomoćne gradnje mislim da tu država treba dosta toga napraviti i popraviti, ali mislim da su svi uključeni u jednu korupcijsku hobotnicu i da svi od nje profitiraju. A što se tiče uhićenja začudo država je počela obavljati svoj posao- kazala je mlada 21-godišnja studentica Lena Krstičević.

image
Na fotografiji: Lena Krstičević, studentica
 
Joško Šupić/Cropix

Podsjetimo, uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji USKOK-a s PNUSKOK-om.

- Navedene radnje koje se provode u Splitu odnose se na dvanaest osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost- izvjestili su. 

item - id = 1114116
related id = 0 -> 1129239
related id = 1 -> 1129206
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 16:55