StoryEditorOCM
Splitključni dokument

Napokon objavljen Program zaštite, njege i obnove park šume ‘Marjan‘, bez kojeg nije ni moguće legalno gospodarenje: javno savjetovanje do 24. ožujka

Piše Gabrijela Radanović
8. ožujka 2021. - 19:36

Program zaštite, njege i obnove šuma Park šume "Marjan" konačno je ugledao svjetlo dana. Ključan dokument koji je od samih početaka bio potreban za legalno gospodarenje Park-šumom Marjan, danas je objavljen na službenim stranicama Grada i postao javno dostupan svim zainteresiranima.

Tim činom je konačno pokrenuto Javno savjetovanje o Prijedlogu Programa gospodarenja šumama posebne namjene koje će trajati do 24. ožujka. Najavljeno je i javno izlaganje Programa koje će se održati u utorak, 23. ožujka s početkom u 10 sati, u Banovini. Raspravu će voditi izrađivač dokumenata, tvrtka "Oikon".

Navedeni Program se odnosi na Gospodarsku jedinicu “Marjan-šume Grada Splita“ i to za razdoblje od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2030. godine. Riječ je o dokumentu koji propisuje dinamiku i plan održavanja šume, a obuhvaća uzgoj, zaštitu i korištenje šuma i šumskih zemljišta te planiranje, projektiranje, izgradnju i održavanje šumske infrastrukture.

image
Javno savjetovanje o Prijedlogu Programa gospodarenja šumama posebne namjene
Grad Split

Javni uvid u Prijedlog Programa gospodarenja šumama posebne namjene može se izvršiti svakim danom od 9 do 15 sati, u prizemlju zgrade Gradske uprave. Na stranicama Grada Splita postavljena je dokumentacija za sudjelovanje javnosti u internetskom savjetovanju. Ispravno popunjen obrazac mora se dostaviti na adresu elektroničke pošte: javno.savjetovanje-marjan@split.hr.

Po završetku savjetovanja, iz Banovine najavljuju da će svi pristigli prijedlozi biti razmotreni te ili prihvaćeni ili neprihvaćeni, odnosno primljeni na znanje uz obrazloženja koja su sastavni dio Izvješća o savjetovanju s javnošću. Izvješće će biti objavljeno na internetskoj stranici Grada Splita.

Važno je napomenuti da ukoliko ne želite da vaši osobni podaci (ime i prezime) budu javno objavljeni, potrebno je to jasno istaknuti pri slanju obrasca.

image
Split, 080221.
Juzna strana Park sume Marjan idealna je za setnju i rekreaciju za vrijeme pandemije koronavirusa.
Na fotografiji: suma na juznoj strani Marjana
Foto: Nikola Vilic/CROPIX 
Nikola Vilic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 03:27