StoryEditor
Splitincident u busu

Napadnuti vozač "Prometa" od šoka nije mogao nastaviti vožnju, zamijenio ga kolega: "Pokušao je smiriti ženu, ali je otvorila vrata i udarila ga"

Piše Hina
17. siječnja 2020. - 19:25
IlustracijaTom Dubravec/HANZA MEDIA

Zbog šoka koji je pretrpio nakon što ga je tijekom vožnje fizički napala žena putnica u autobusu i udarila ga u lice, vozač splitskoga "Prometa" nije mogao nastaviti vožnju pa je angažiran zamjenski vozač, izvijestili su u petak iz "Prometa."

Vozača splitskoga gradskog prijevoznika "Promet" u četvrtak navečer tijekom vožnje fizički je napala putnica u autobusu koja ga je udarila ga u lice i raskrvarila mu nos.

Direktor "Prometa" Miroslav Delić izvijestio je da je žena od pedesetak godina vikala u autobusu, približila se vozaču i optužila ga da joj je vozač ukrao novčanik.

"Vozač je pokušao smiriti ženu i nastaviti vožnju, ali je ona otvorila vrata vozačke kabine i udarila ga dva puta po licu raskrvarivši mu nos", rekao je Delić.

Dodao je da vozač nije zadobio teže fizičke ozljede, ali je doživio psihički šok i nije mogao nastaviti vožnju.

Delić je izvijestio kako su odma poslali zamjenskoga vozača da ne bi došlo do zastoja na gradskoj liniji 9 kojom je prometovao autobus. Upozorio je kako je riječ od jednom u nizu fizičkih napada kojima su izloženi vozači splitskoga "Prometa", podsjetivši kako je prošle godine bilo dvadesetak fizičkih napada u kojima je pet vozača "Prometa" zadobilo teže tjelesne ozljede.

Po njegovim riječima, osim ovih fizičkih napada na vozače tijekom prošle godine zabilježeno je i dvadeset napada na "Prometove" autobuse u pokretu koji su bili gađani raznim predmetima.

"Novim zakonom, koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine, vozači imaju status službene osobe što znači da svaki napad na njih može rezultirati kaznom zatvora i do pet godina", istaknuo je Delić te izrazio nadu da će mjerodavne institucije početi postupati sukladno tom zakonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 16:30