StoryEditorOCM
SplitSLUČAJ NA DORH-U

Nakon što su mu uručili otkaz zbog naplaćivanja gostovanja, HRT je protiv Denisa Šabića podnio i kaznenu prijavu!

Piše Split SD
8. ožujka 2023. - 12:16

HRT je podnio i kaznenu prijavu protiv Denisa Šabića, voditelja i urednika Radio Splita koji je prošlog mjeseca dobio otkaz nakon što se otkrilo da je naplaćivao gostovanja u svojim emisijama, doznaje Dalmatinski portal.

HRT je Državnom odvjetništvu podnio prijavu za zlouporabu položaja i ovlasti, inkriminirano je razdoblje od 2021. do 2023. godine. Očekuje se da će Državno odvjetništvo sada zatražiti od policije provođenje potrebnih izvida, odnosno, kriminalističko istraživanje ovog slučaja.

Kako je "Slobodna Dalmacija" prva pisala, poznati radijski voditelj prijavljen je da je navodno uzimao novce za gostovanja u svojoj emisiji "Topnjača" koja ide na HRT-ovom Radiju Split utorkom od 18 do 20 sati.

Kolegica mu je na zajedničkom kompjuteru slučajno pronašla njegov privatni gmail koji je ostao otvoren i vidjela da je samo za siječanj 2023. navodno slao račune raznim udrugama, ljudima, izvođačima, općinama, župama i ostalima, što su bile cifre od 200, 400 i više eura za gostovanje u emisiji.

Kako tvrde njegovi kolege, to je navodno radio godinama. Njegova kolegica je fotografirala te mailove, bila je, kažu nam izvori, šokirana, i nije znala što da učini.

Na kraju je to prijavila glavnom uredniku Radija Split, Karlu Reitoberu, koji je, kažu nam, sve to prijavio HRT-ovoj službi u Zagreb.

image
Paun Paunović/Cropix

HRT je Šabiću uručio otkaz a nakon što smo im poslali upit da komentiraju ovaj događaj, a HRT-ova služba za komunikacije odgovorila nam je da je njihova Pravna služba provela istraživanje u kojem je potvrđeno da je Šabić uzimao novce za gostovanja u emisijama te da su na osnovu toga Šabiću uručili otkaz

Za ostala pitanja uputili su nas na Karla Reitobera, kojeg smo i kontaktirali. Najprije je rekao da ne može ništa komentirati, ali mu je iz Ravnateljstva HRT-a rečeno da nam mora odgovoriti. 

- Priča za HRT je zaključena. Izjavu ste dobili od  privremene rukovoditeljice Odjela komunikacija HRTa i  tome se nema što dodati." napisao nam je Karlo Reitober.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 18:14