StoryEditorOCM
Splitveliki korak

Nakon pola stoljeća počela gradnja pothodnika na Trsteniku! Roditelji odahnuli, djeca će sigurnije do škole

Piše SPLIT SD
3. ožujka 2023. - 19:34

Nakon punih 45 godina Trstenik će konačno dobiti pothodnik koji prolazi ispod Ulice Moliških Hrvata.

Izgradnja pothodnika krenula je danas, a razlog je to zbog kojeg će mnogi roditelji u ovom kvartu mirnije spavati jer će im djeca imati sigurniji put do škole, izbjegavajući pritom prelazak preko zebre u već spomenutoj ulici. Mnoge su kotarske vlasti pokušale riješiti ovaj problem, no uspjelo se realizirati tek u mandatu aktualnog predsjednika kotara, SDP-ovog Damira Barbira.

image
Damir Barbir

O ovome pothvatu na kojega se čeka već skoro pola stoljeća oglasio se i Barbir.

- Ovo je pobjeda svih građana Trstenika, koji su stvorili ogroman pritisak da se ovo pitanje privede kraju! Zahvaljujem arhitektima, Višnji Kukoč i Duji Štambuku na stručnosti te predstavnicima OŠ Trstenik, Gradske knjižnice Marka Marulića i Župe Sv. Ivana Krstitelja na pismu potpore koje je pomoglo naglasiti koheziju svih građana Trstenika – poručio je Barbir.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix

Vrijednost projekta je nešto viša od 300 000€. Odobrilo ga je splitsko Gradsko vijeće na temelju Barbirovog amandmana, a dovršetak radova planira se kroz 11 mjeseci.

- Uložit ćemo maksimalne napore da rok izgradnje skratimo na minimum. Trenutno sam u pregovorima s Gradom oko posebnog režima parkiranja, za vrijeme trajanja izgradnje, kako bi nadoknadili parkirna mjesta koja smo izgubili zbog gradilišta. To će biti riješeno do kraja sljedećeg tjedna – zaključno je rekao Barbir te naglasio kako je ovo, nakon saniranja ulice Moliških Hrvata, tek drugi u nizu velikih projekata koje planira realizirati do kraja mandata.

image


Na splitskom Trsteniku započele pripreme za gradnju pješačkog pothodnika.
 

Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image

Stigli su i bageri

FB: Trstenik Girls & Boys
image
Damir Barbir
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 02:50