StoryEditorOCM
Splitsve su evakuirali

Oglasila se i direktorica ‘Radissona‘: ‘Došlo je do nepoželjne reakcije. Sreća je u nesreći da nemamo puno gostiju...‘

Piše Lucija Vujnović
9. veljače 2024. - 14:06

Danas oko 12 i 20 sati, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske, u prostorijama hotela u Splitu došlo je najvjerojatnije do curenja klora u prostorijama povezanim s bazenom.

Iz hotela Radisson blu dvije osobe odvezene u KBC- u Split što su potvrdili i iz splitskog KBC-a.

- Zaprimljene su dvije osobe preko našeg hitnog prijema. Muška osoba u dobi od šezdeset godina razvila je simptome otežanog disanja i nadražajnog kašlja. U ovom trenutku obrada još traje, pacijent je izvan životne opasnosti, ali s obzirom na nalaze koji su nam pristigli bit će zadržan na bolničkom liječenju radi daljnje opservacije i promatranja kliničkog stanja.

Dvadesetogodišnjakinja je zaprimljena na obradu, ali s vrlo blagim simptomima i bit će po završetku obrade otpuštena na kućnu njegu - izvijestili su. 

Kristina Rogaljska, direktorica prodaje hotela Radisson Blu u Splitu, objasnila je trenutno stanje. 

- Prilikom iskrcaja kemikalija od strane vanjske firme, nažalost, došlo je do nepoželjne reakcije i osjetio se miris uslijed čega smo morali evakuirati cijelu zgradu hotela. Ne mogu potvrditi koje su kemikalije u pitanju, provest će se istraživanje. Ne znamo koje kemikalije su u pitanju. Radi se o nekoliko kemikalija, a koja je reagirala s kojom zaista ne znam - poručila je Rogaljska, no sigurno je riječ o kemikalijama koje se koriste za bazene. 

U tijeku je provjetravanje hotela te je cijeli Radisson Blu evakuiran. 

- Cijeli hotel je evakuiran, što je oko 100-tinjak ljudi, većina njih su zaposlenici hotela. Sreća u nesreći je da trenutno imamo jako mali broj popunjenih smještajnih kapaciteta. Trenutno radimo na relociranju gostiju u druge hotele u Splitu - kaže te dodaje da nije sigurna hoće li gosti biti vraćeni do večeras, prevencije radi. 

Potvrdila je kako nema više nikakvih kemijskih reakcija te da su u tijeku procedure hitnih postupaka koje će biti završene kroz sat, dva. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:42