StoryEditor
Splitslobodan prolaz

NAKON GODINU DANA DOGOVARANJA Šušnjar povlači barikade s ceste

Piše PSD.
20. travnja 2011. - 13:03
Nakon više od godinu dana biši branitelj Ante Šušnjar ukonio je barikade s dijela Lovrinačke petlje koje su blokirale prometovanje do žnjanskih novogradnja. Rezultat je to sporazuma koji je, nakon dugih natezanja, Šušnjar potpisao s Gradom.

- Zadovoljan sam sporazumom, dugo je trebalo, ali sam ipak zahvalan Gradu što je odlučio ispoštovati preuzete ovbeze - napominje Šušnjar, koji je konačno dobio pristupni put do parcele na kojoj misli graditi stanove.

Grad otkupio parcelu za put

Naime, Šušnjar je ishodio lokacijsku 2008. dozvolu za gradnju stambeno-poslovnog objekta od 4600 četvornih metara, ali sve do sada nije imao osiguran pristupni put, što je bio razlog da blokira Lovrinačku petlju na dijelu za koji tvrdi da spada u njegovo vlasništvo koje je prema ugovoru iz 2002. godine dao Gradu u zamjenu za prisupni put.

Pristupni put je osiguran preko parcele koju je Grad otkupio od obitelji Tičinović za 4,8 milijuna kuna.

O trošku Grada izvedeni su pripremni zemljani radovi i tamponiranje, a od komunalnog doprinosa za građevinu, tvrdi Šušnjar, financirat će se asfaltiranje puta.

- Grad još nije podmirio troškove prema Anti Petričeviću, čija je firma “Brajo” bila podizvođač za firmu “Kardinal”, koja ima ugovor s Gradom, ali očekujem da će i to biti ubrzo ispunjeno.

Prema sporazumu, Grad će svoju parcelu koju ima na tom području, a ulazi u građevinski obuhvat, ponuditi na javnom nadmetanju. Šušnjar napominje da se radi o manje od 20 posto ukupne površine obuhvata i da je u sličnom slučaju, za gradnju trgovačkog centra „Keri“ na Dujmovači, Grad donio odluku da se direktno proda gradska parcela.

- Gradske službe smatraju da u ovom slučaju treba biti javno nadmetanje za prodaju njihove čestice. Ja sam zadovoljan da su se stvari pokrenule s mrtve točke i da je sklopljen ugovor s Gradom koji ima ovršnu snagu - zaključuje Šušnjar.

SANDI VIDULIĆ

item - id = 130431
related id = 0 -> 125817
related id = 1 -> 121349
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 23:51