StoryEditor
Split4 ZVJEZDICE AMPHORE

Najveći hotel u Splitu 1. lipnja otvara svoja vrata: noćenje s pogledom na otoke od 156 do skoro 300 eura

Piše Tihana Marović
21. svibnja 2020. - 07:58
Hotel ‘Amphora’ trenutno je najveći hotel u Splitu, koji broji 206 sobaTom Dubravec /Hanza media

Najveći hotel u Splitu, novoizgrađena “Amphora” na Žnjanu, poslovni adut vrijedan 26 milijuna eura, koji je zbog komplikacija s građevinskom inspekcijom popriličnu glavobolju zadao građevinskom poduzetniku Zvonku Kotarcu, od 1. lipnja konačno otvara svoja vrata.

Objekt je neko vrijeme čekao na uporabnu dozvolu, a dolazak gostiju svakako je spriječila i korona, no u lipnju će, čini se, sve doći na svoje, 206 soba već prvog dana šestog mjeseca bit će spremno za strane turiste, ali i domaće goste. Iako se početkom godine šuškalo da će ostati na tri zvjezdice, hotel je dobio i četvrtu.

Tu su brojne suvremeno uređene sobe, tri bazena, fitness i spa centar, dva restorana, kafić, kao i beach club, no zaista bez daha ostavlja prostrani “Tektum bar” na krovnoj terasi s kojeg puca atraktivan pogled na otoke i more. Doduše, tri četvrtine svih soba ima balkon s pogledom na Jadran i srednjodalmatinske otoke, što je prvoklasan adut za goste željne pravog mediteranskog ugođaja.

Što se cijena tiče, trenutno stanje je ovakvo. Želite li rezervirati smještaj preko neke od popularnih internetskih platformi, platit ćete nešto više nego da rezervirate na samoj web stranici hotela.

Dakle, platforma Agoda za dvokrevetnu sobu s uključenim doručkom, bez pogleda na more, traži 178 eura, a s morskim pogledom 199 eura. Booking.com za dvokrevetnu sobu s doručkom traži 1498 kuna, odnosno 1669 kuna ako želite pogled na more. Na stranici hotela ponuđene su opcije s popustom ako im ostavite svoju mail adresu. Dakle, za prvi dan lipnja noćenje u standardnoj dvokrevetnoj sobi stoji 156 eura umjesto 195, dok standardna trokrevetna soba, baš kao i dvokrevetna s pogledom na more stoji 174 umjesto 217 eura.

Želite li rezervirati noć sredinom srpnja, dakle u srcu sezone, za sobu bez pogleda na more izdvojit ćete akcijskih 270 umjesto 360 eura, odnosno za sobu s pogledom 292 umjesto 390 eura.

Prije pandemije najavljeno je da će hotel puniti uglavnom Skandinavci i Britanci, obiteljski gosti, ali i poslovnjaci. Sada je, pak, neizvjesno što će sezona donijeti. No, investicija po sobi obrazlaže sve, uloženo je na razini europskog prosjeka, oko sto tisuća eura po smještajnoj jedinici.

image
Zvonko Kotarac
Jakov Prkić/HANZA MEDIA

Rozgin koncert na terasi

Skoro otvaranje hotela najavila je u nedjelju pjevačica Jelena Rozga, koja je na terasi hotela održala koncert koji se uživo prenosio na njezinu YouTube kanalu, a tamo se može i naknadno pogledati. Kako su napisali na Facebook stranici hotela, otvorenoj 16. ožujka, bilo je to “savršeno zagrijavanje za skori početak rada”.

Još 26. travnja otvoren je “Amphora Beach Bar”, a krajem prošloga tjedna otvoren je i “Navis bar”, koji posjetiteljima otkriva tajnu imena hotela.

Naime, u njemu je izložena Kotarčeva obiteljska kolekcija amfora, jedna od najkompletnijih na našim prostorima, koje su sjajno očuvane i stare između 1800 i 2500 godina. Dakle, 30 popisanih i konzervatorski zaštićenih amfora trajno je izloženo u prostoru.
Osim svih uvjeta za luksuzni odmor, “Amphora” na svojim stranicama nudi i kongresnu dvoranu s 500 mjesta, wellness na 2000 kvadrata, četiri vrste sauna s otvorenom vizurom te tri bazena. Nude i organizaciju vjenčanja i drugih proslava, do 500 uzvanika, u ponudi imaju i specijalista za vjenčanje koji će se potruditi da u svemu ugodi mladencima.

Glavni objekt i javne prostore projektirao je Emil Šverko, sobe je kreirala dizajnerica Patricia Sabljić, dok je restorane i Sky bar arhitekt Ante Vrban.

Obilazak ‘sedme sile‘


Na web stranici "Amphore" nalaze se računalne simulacije hotela i njegovih interijera, odnosno restorana i soba. Iz onoga što se moglo vidjeti u kratkom televizijskom prilogu, čini se da sobe i oprema balkona djeluju luksuznije na simulacijama. Hotel bi, kako neslužbeno doznajemo, idući tjedan trebao biti predstavljen novinarima, pa će i ti detalji biti jasniji.

‘Amphora‘ u brojkama:


26 milijuna eura - vrijednost investicije
206 soba
500 mjesta u kongresnoj dvorani
2000 kvadrata površina wellness centra

#ZVONKO KOTARAC#HOTEL AMFORA#ŽNJAN#SPLIT

Izdvojeno

21. svibanj 2020 11:32