StoryEditorOCM
SplitPOČELO SAVJETOVANJE

Najvažniji projekt u povijesti Splita miče se s mrtve točke; traži se izvođač radova, investitor ima poruku za kupače

Piše Split SD
7. lipnja 2023. - 15:38
Gradska tvrtka "Žnjan", kao nositelj koncesije i investitor projekta, objavila je danas prethodno savjetovanje za nabavu izvođača radova na projektu "Izvođenje radova na uređenju priobalnog pojasa – Žnjanski plato – Grad Split", a kao prvi korak u otvorenom postupku javne nabave.

Riječ je o jednom od najvažnijih projekata u povijesti Splita kojim će svi stanovnici i posjetitelji konačno dobiti uređenu plažu sa svim pripadajućim sadržajima. Procijenjena vrijednost gore spomenute nabave iznosi 35 milijuna eura bez PDV-a, a dio sredstava planira se refundirati iz tzv. ITU mehanizama EU (integralna teritorijalna ulaganja).

Ova javna nabava obuhvaća pet od šest faza predviđenih projektom te se obavlja objedinjeno s obzirom na to da će se radovi izvoditi kontinuirano te da se vremenski preklapaju i nadopunjuju. Predviđeni rok dovršetka radova je 289 dana (što znači devet i pol mjeseci) od dana početka radova, osim za 2. fazu za koju je rok 365 dana. Šesta faza će biti predmet druge javne nabave.

image
Vizualizacija/Grad Split

- Natječajna dokumentacija je spremna i nakon prethodnog savjetovanja slijedi raspisivanje nabave za izvođača radova i nadzor. Ovaj projekt je jedan od prioriteta Grada Splita, izuzetno je kompleksan i baš je u ovoj fazi bilo važno da sve pripremimo na kvalitetan način da bi uspješno realizirali projekt.

Paralelno se obrađuje i dokumentacija za izdavanje građevinskih dozvola, odnosno u tijeku su određene tehničke dopune i usklađenja prema dostavljenim komentarima i tu sve ide svojim tijekom, rekao je Zoran Jakelić, voditelj projekta uređenja Žnjanskog platoa.

Postupak prethodnog savjetovanja pokrenut je prije postupka javne nabave i trajat će do 26. lipnja. Natječajna dokumentacija je dostupna na stranicama EOJN-a te na stranicama tvrtke "Žnjan" d.o.o. Nakon provedenog savjetovanja, imenovano stručno povjerenstvo razmotrit će pristigle primjedbe i prijedloge, izraditi izvješće te zatim raspisati postupak javne nabave.

Podsjetimo, prošlog tjedna izdana je i nepravomoćna dozvola te je odabran izvođač i za tzv. nultu fazu projekta uređenja Žnjanskog platoa čiji je investitor Grad Split, a koja podrazumijeva rekonstrukciju kanala Radoševac i Žnjan 1 s izgradnjom kolektora Žnjan zapad i Žnjan istok.

Iz gradske tvrtke "Žnjan" poručuju kako radovi neće ometati kupače u korištenju plaže tijekom sezone te da će se s njima krenuti u najkraćem mogućem roku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 04:45