StoryEditor
SplitDnevnik splitske iznajmljičice

'Najdraži su mi stari gosti. Ključeve im možeš predati bilo gdje, oni znaju gdje je apartman, znaju sve o klimi, bojleru... No, to su u pravilu domaći, pitanje je kako privući strance da nam se vrate'

Piše Bruna Dumanić
1. kolovoza 2019. - 21:59

Pola je sezone prošlo. Ovo je doba godine kada mnogima dolaze uglavnom stari gosti (P.S. nazvani stari samo po tome što opet dolaze, a ne po starosnoj dobi) koji su odavno već rezervirali svoje najčešće duže termine pa iznajmljivači imaju i puno više slobodnog vremena.

Tako je ne samo u malim mjestima nego sve češće i u gradovima. Evo moji najstariji turisti dolaze u Split već šestu godinu po dva tjedna i iako se mnogi čude tome njima je i nadalje zanimljivo i dobro u Splitu. Dolaze bez automobila pa im je Split odličan za odlazak na kraće izlete, te tako svake godine otkrivaju nove otoke, restorane, muzeje, odlaze na koncerte, ribarske večeri, gusarske bitke i sl.

Ove godine su stigli i povratnici iz Slavonije koji su izabrali top sezonu i zadovoljni su svojim izborom.

Izvan ljetne sezone normalno je imati stare goste na kratko koji dolaze zbog posla, zbog rodbine, obrazovanja, pregleda... i često mi bude žao kada ih moram odbiti zbog zauzetosti apartmana.

Sa starim gostima uglavnom znaš na čemu si: ključeve im možeš predati i u trajektnoj luci, ispred stadiona, nekog šoping centra ili na nekom drugom mjestu jer znaju gdje je apartman i sve detalje o otvaranju vrata, klimi, bojleru, šifri za internet i ostalim stvarima.

Njihovi podaci su odavno u e-visitoru i treba ih samo "povući" iz sustava. Znaš tko želi odvojene prekrivače, tko ujutro bez kave ne funkcionira i sretan je što je u kuhinji uvijek ima, tko možda voli duže spavati pa redovito izlazi iz apartmana izvan uobičajenog check out-a, ali ostavlja toliko uredan apartman da mu to slobodno uvijek možeš dopustiti, kome treba donijeti i dodatno sušilo za kosu jer će cure inače kasniti na izlazak...

Stari gosti su uglavnom domaći gosti, ali sve više i više ima i stranaca koji pogotovo izvan sezone kada cijene drastično padaju vole dio godine provesti u Hrvatskoj za njih zaista po malim cijenama. Tako se cijeli apartman može uglavnom naći po cijeni od 400 do 600 eura tijekom zime, što je npr. nekome Fincu ili Nijemcu odlična cijena jer u nju su uračunate i sve režije. 

SVE PROŠLE KOLUMNE SPLITSKE IZNAJMLJIVAČICE MOŽETE PRONAĆI NA OVOM LINKU

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 15:37