StoryEditor
Splitjoš 351 dan do božića

Najdepresivniji mjesec u godini pokosio je i Split; Vjerujete li da je ovo onaj isti grad otprije desetak dana, kada se na Rivi jedva mimoilazilo?

Piše M.Dr.
8. siječnja 2020. - 08:15

Blagdani su iza nas, Božić i Nova godina već se čine miljama daleko. Počela je škola za većinu školaraca, godišnji su završili i vrijeme je za povratak u onu staru kolotečinu.

Znamo da vam je teško bilo jutros ustati iz kreveta, niste jedini...

Vidi se da je kraj praznika. Treba se vratiti u rutinu, nije lako, što se vidi i u našoj galeriji. Sve manje ljudi je na ulicama, grad je prazan, Riva je prazna, kućice samo što nisu 'otišle'.

Vani je hladno, svi su doma, pune baterije i resetiraju se za nove radne pobjede.

U Novu smo ušli sa bezbroj želja, najviše vezanih za dobro zdravlje, sreću, mir a i pokoju kunu viška, ako može, da 'upadne' tijekom 2020. godine.

U Novu smo ušli i sa pokojom kilom viška, ali nema veze, ima vremena do ljeta za 'tesanje'.

Siječanj je inače najdepresivniji mjesec u godini, em što dugo traje em što su bankovni računi uglavnom prazni. Ništa se posebno ne događa i hladno je. A i do sljedećeg Božića ima još poprilično...

No bez obzira na sve navedeno, valja se veseliti narednim mjesecima, da budu bolji i uspješniji od prethodnih, uz ostvarenje svih ciljeva, snova i želja, uz što manje briga i nerviranja i uz puno, puno veselja...

 

 

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. listopad 2020 08:38