StoryEditor
Splitnepotrebni troškovi

Nadzorni odbor ‘Split Parkinga‘ nije dao suglasnost za produživanje ugovora s tvrtkom Jerka Trogrlića, godišnje je iznosio 175 tisuća kuna s PDV-om

Piše Gabrijela Radanović
16. listopada 2020. - 17:04
Jerko TrogrlićDamir Krajač/Arhiv/Cropix

Nadzorni odbor "Split Parkinga" nije dao suglasnost za produživanje trećeg po redu ugovora s "VAJT-om", PR tvrtkom Jerka Trogrlića. Većinom glasova su odlučili da je riječ o "nepotrebnim troškovima".

- S obzirom na novonastalu gospodarsku situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, kao i na smanjenje prihode gradskih i državnih tvrtki, ali i gledajući nastojanja Vlade Republike Hrvatske da raznim mjerama spasi radna mjesta, mišljenje Nadzornog odbora je da nam ovakvi troškovi u ovom trenutku nisu potrebni - kazao je Božo Zadro, predsjednik Nadzornog odbora.

Od dva HDZ-ova i jednog HGS-ovog člana koji sjede u odboru, koji su ujedinjeno, koalicijski glasali protiv potpisivanja jednogodišnjeg ugovora s "VAJT-om", samo jedan, četvrti član bio je za produženje ugovora - Tomislav Samac, predstavnik radnika, ali ujedno i jednini nestranački član.

Naime, Statutom "Split Parkinga" za iznose preko sto tisuća kuna mora dati suglasnost Nadzorni odbor, a do tog iznosa samostalno odlučuje Marko Bartulić, direktor te tvrtke. Doznali smo da godišnji ugovor s Trogrlićevom PR agencijom iznosi 175 tisuća kuna s PDV-om.

Predsjednik Nadzornog odbora kaže kako stoje pri svojim razlozima, a na koncu je znakovito poručio kako su ipak oni ti koji nadziru poslovanje tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2021 16:37