StoryEditor
Split'uloga majke je nezamjenjiva'

Nadbiskup Barišić podržao Ninu Kuluz: Odluke sudova su legitimne, ali ne smije se prestati tražiti najbolje za dijete

Piše PSD
5. veljače 2018. - 13:44
barisic

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić primio je danas Ninu Kuluz u Nadbiskupskom Ordinarijatu u Splitu, izvjestili su iz Splitsko-makarske nadbiskupije.

Kako već duže vremena traje proces na različitim razinama u kojem se ta Splićanka bori za svoga maloljetnog sina koji prema sudskim odlukama mora otići kod svoga oca u Italiju, Kuluz je nadbiskupa danas upoznala sa situacijom koja teško pogađa nju i njezino dijete, a mnogi su joj se dosad već pridružili u njenoj borbi.

Nadbiskup je ovom prilikom izrazio svoje suosjećanje i blizinu s gospođom Kuluz. Podsjetio je na važnost roditelja u odgoju djece i nezamjenjivu ulogu majke koja je po svojoj naravi temelj zdravog i cjelovitog rasta djeteta.

Nadbiskup je potvrdio da ova godina, koja je u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji proglašena godinom majke i majčinstva, pokazuje koliko su majke ranjive u društvu te koliko su zbog njihove ranjenosti ranjena i njihova djeca.

'Iako živimo u društvu koje se želi zvati humanim, ipak se primjećuje još mnogo nepravde i bešćutnosti, a nažalost posljedice najviše trpe djeca.

Baš djeca moraju uživati najveću moguću skrb i zaštitu kako vlastitih roditelja tako i države i društva, Crkve i udruga te svakog pojedinca. Odluke sudova su legitimne, ali nikada se ne smije prestati tražiti ono što je najbolje za svakog pojedinca, a u ovom slučaju maloljetno dijete', smatra nadbiskup Barišić koji je podržao Ninu Kuluz i sve koji joj daju podršku da iskoristi sva legitimna sredstva, a za dobrobit njezinoga sina.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 04:53